Goodyear i samarbete med ZF

Foto: Goodyear

Goodyear meddelar att de har inlett ett långsiktigt avtal med ZF, ett internationellt teknikföretag som tillhandahåller system för personbilar, nyttofordon och industriell teknik.

Det strategiska samarbetet ska förena Goodyears Total Mobility och ZF:s Transics lösningar för hantering av fordonsparker.

En utökad serie med högpresterande däck tillsammans med systemkompatibla datadrivna lösningar för hantering av däck och fordonsparker ger transportföretag en helhetslösning som möjliggör en mer effektiv och hållbar verksamhet. Det anpassningsbara erbjudandet från Goodyear och ZF underlättar dessutom den digitala omvandlingsprocessen för fordonsparker och tillverkare av originalutrustning genom att koppla samman flera dataflöden från en gemensam telematikmaskinvara.

– Det här nyckelfärdiga erbjudandet från Goodyear och ZF är ett svar på den växande komplexiteten inom krävande fordonsparksverksamhet.  Det gör att operatörer kan förbli flexibla och fatta välgrundade beslut som ökar drifttiden för fordon, främjar mer ekonomisk körning, förlänger livslängden för däck och tillgångar, minskar utsläppen och förbättrar kundservicen för leveranshantering tack vare integrerade däck- och fordonsparksdata som blir till information du kan agera på, säger Grégory Boucharlat, Vice President, Commercial Europe för Goodyear.

– ZF:s samarbete med Goodyear använder expertis och omfattande kapacitet från två branschledande företag med det gemensamma målet att erbjuda Europas fordonsparker och trailertillverkare fördelarna med en heltäckande lösning för fordonsparkshantering,  Eftersom vi kan leverera en integrerad lösning som sänker kostnaden för maskinvaruinvesteringar kan kunderna dra nytta av en förenklad drift samtidigt som de siktar på högre effektivitet och ökad trygghet och lastsäkerhet, berättar Peter Bal, Business Leader – Digital Customer Services, EMEA med ZF:s avdelning Commercial Vehicle Control System..

Under 2019 lanserade Goodyear sitt anpassningsbara erbjudande Goodyear Total Mobility, som ger en fullständig insyn i övervakningen och hanteringen av däck, från montering av rätt sorts däck för verksamheten till planering av proaktivt underhåll och regummering. I det innovativa erbjudandet ingår systemet Goodyear Tyre Pressure Monitoring med en egenutvecklad G-Predict-algoritm som ger proaktiva varningar i realtid och förebygger upp till 90 % av alla däckrelaterade haverier.1

  • genom att kombinera lösningen TX-TRAILERPULSETM och data från TX- TRAILERFITTM med Goodyears FleetOnlineSolutions-däckhantering får du en fullständig överblick över prestanda samt användning och skick för både däck och för fordonsparken. Fordonsparker kan dra nytta av fördelar som snabbare service, exakt information om däcklivslängd, förebyggande av för tidiga däckbyten och trailerunderhåll. Företag som hyr ut lastbilar och trailrar kan erbjuda större transparens i samband med korrekt återgiven trailer- och däckanvändning för slutkunden.
  • TX-CONNECTTM delar realtidsdataom trailerns position, geostaket och trafik, och gör det möjligt att följa kundens last. Tjänsteleverantörer kan få tillgång till informationen och de kan planera proaktivt underhåll under vänteperioder och pauser.

    Erbjudandet för integrerade däck- och fordonsparkslösningar tar insyn och driftseffektivitet till en ny nivå, tack vare:

  • flexibilitet – kunderna väljer ett service- och lösningspaket som uppfyller deras behov
  • förenkling – en gemensam maskinvarulösning och integrerad instrumentpanel som ger tillgång till data för däck-, fordons- och lasthantering, vilket möjliggör ytterligare integrering av märkesoberoende system som redan används i den dagliga verksamheten
  • tidsbesparing – faktagrundade beslut och information du kan agera på, vilket förebygger stilleståndstid och möjliggör planering av proaktivt underhåll. Omfattande konfiguration som ger kortare installationstid
  • kundupplevelser – båda parter tillhandahåller experthjälp inom väg- och fordonsparksassistans via ett starkt servicenät som täcker hela Europa.

 

Samarbetet bygger på gemensam kapacitet inom datadriven övervakning och prediktiv analys som ska hjälpa EU:s tillverkare av originalutrustning och kommersiella fordonsparker med en smidig övergång till framtida regelverk, inklusive GSR5 TPMS-förordningarna som kräver att tunga nyttofordon ska vara utrustade med TPMS från och med juli 2022. Det omfattar även de föreskrivna, avancerade säkerhetsfunktionerna i EU:s allmänna säkerhetsförordning.

Genom att främja grönare mobilitet, smart övervakningsteknik och däck med lågt rullmotstånd är samarbetet också ett sätt att bidra till en positiv inverkan på de totala koldioxidutsläppen från fordon. En fordonspark med hundra fordon kan till exempel minska utsläppen med 4% och den totala ägandekostnaden med 40 000 EUR om året genom besparingar inom bränslekostnader och däck med lågt rullmotstånd.2

Parterna kommer även i framtiden att leverera det allra senaste, framtidssäkrade och anpassade stödet för stora flottor och trailertillverkare i hela Europa.

About Joakim Held 954 Articles
DÄCKAVISEN är däck- och fälgbranschens första digitala tidning med nyheter om däck och fälg online. I vår tidning hittar du nyheter om däck, fälg, tillbehör, däckverkstäder och däckmaskiner både inom Sverige och internationellt. Vi vänder oss främst till däckverkstäder, däckgrossister, däckåterförsäljare, däcktillverkare, fälgtillverkare och generalagenter i däck- och fälgbranschen, Åkerier, Bilverkstäder, Bilåterförsäljare, Trafikverket, Transportstyrelsen, Polisen, Bilprovningsstationer m.fl. En oberoende däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!