Goodyear Eagle F1 SuperSport kommer till internationella bilsalongen i Genève

däck

Goodyear Eagle F1 SuperSport-sortimentet gör sin offentliga debut på den internationella bilsalongen i Genève 2019

Efter tillkännagivandet i slutet av förra året presenteras nu Goodyears flaggskepp inom prestandadäck på den internationella bilsalongen i Genève 2019. Besökare på bilmässan får möjligheten att se Goodyear Eagle F1 SuperSport, Eagle F1 SuperSport R och Eagle F1 SuperSport RS.

Däcken använder innovativa teknologier och gummiblandningar som möjliggör avsevärda förbättringar av bromssträckor och varvtider utan att bortse från mindre påtagliga egenskaper hos körupplevelsen, t.ex. respons under kurvtagning, bromsning och vid utbrytning.

Goodyears SuperSport-sortiment

Eagle F1 SuperSport bygger på Goodyears racingerfarenheter för att leverera överlägset grepp och väghållning. Responsiva riktningsändringar säkerställs med de styva slitbaneribborna samtidigt som ett massivt slutet utsidesmönster, som används på däckets skulderblock, ger kontroll under lastöverföring vid kurvor. En superstyv sidoväggsdesign förbättrar väghållningen ytterligare utan att kompromissa med körkomforten. Även om däcket i första hand är utvecklat för torrt väglag, har Goodyear på ett innovativt sätt tagit itu med våtprestandan genom att använda en kombination av flera gummiblandningar där torr optimerade yttersektioner kombineras med tre våt optimerade mittsegment. Det möjliggör att förare på ett säkert sätt kan trycka på hårdare i kurvor på torrt väglag och samtidigt behålla utmärkt prestanda för bromsning och väghållning vid vått väglag.

Eagle F1 SuperSport R ger ännu högre grepp och styrprecision på och utanför banan. Greppet förbättras med hjälp av en gummiblandning med hög friktion som ger enastående tgrepp på torr vägbana, samtidigt som utmärkt stabilitet vid kurvtagning säkerställs genom bryggor i slitbanemönstrets innerspår som minskar deformationen av mönsterklackarna vid extrema kurvtagningskrafter. Styrprecision och respons har också förbättrats ytterligare genom att optimera däckets kontaktyta för mer konsekvent tryckfördelning.

Eagle F1 SuperSport RS är Goodyears mest racingfokuserade däck. Det är utformat för att tänja på gränserna på banan samtidigt som det förblir godkänt för vägkörning. En högspecialiserad gummiblandning med ursprung inom racing ger ultimat grepp- och prestanda i torrt väglag.

About Däckavisen 1171 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!