Goodyear blimp kommer tillbaka till Europa

Foto: Goodyear

En ikon är tillbaka i luften när den legendariska Goodyear Blimp flyger över Europa för första gången på nästan ett årtionde. Goodyear Blimps återkomst är den senaste i en serie investeringar i Goodyears verksamhet i Europa. Detta har innefattat en prisbelönt uppdatering av den europeiska produktportföljen under de senaste 18 månaderna, en omstrukturering av företagets distributionsnätverk för att växa med en dedikerad grupp av partners, lansering av e-handelslösningar på utvalda europeiska marknader, ett nytt mediepartnerskap och återkomsten till internationell motorsport.

-Goodyear Blimp är en verklig ikon som har fångat fantasin hos konsumenter och entusiaster i USA och över hela världen i nästan hundra år. Dess återkomst till Europa har varit efterlängtad och är det perfekta sättet att fira vår återkomst till den internationella motorsporten, vårt nya mediepartnerskap med Eurosport och de allra senaste nyheterna i vår produktportfölj, säger Mike Rytokoski, Vice-President & Chief Marketing Officer för Goodyear Europa.

Goodyear Blimp i Europa är ett Zeppelin NT luftskepp med Goodyears varumärke som drivs av tyska Zeppelin-Reederei GmbH of Friedrichshafen i Tyskland. Det markerar det senaste kapitlet i ett nästan 100 år långt samarbete mellan Goodyear och Zeppelin.

Det halvstela Zeppelin NT-luftskeppet är över 75 meter långt – nästan tre fjärdedelar av längden på en fotbollsplan – och nästan 18 meter högt. Det är samma modell som de tre Goodyear-blimparna som drivs av Goodyear i USA. Den kommer fungera som en fantastisk varumärkesambassadör för Goodyear när den svävar över Europa, ger unika flygbilder av viktiga racingevent och driver kommersiell (passagerare) flygtrafik i hela Tyskland.

-Zeppelin är stolta över att fortsätta och utöka vårt långvariga samarbete med Goodyear. Vi ser fram emot att lägga till Europa i vårt samarbetsområde och ge vår relation en ny, internationell dimension, säger Eckhard Breuer, VD för Deutsche Zeppelin-Reederei GmbH.

Goodyear Blimp ses oftast i USA på större idrottsevenemang som NASCAR-race, NBA-matcher och PGA-tourens tävlingar, men det är en europeisk ikon i sin egen rätt. Den kom till Europa första gången i mars 1972 och gjorde sin jungfruflygning i juni samma år i Cardington, England. Den döptes till ”Europa” och svävade genom Europas skyar under de följande 14 åren, med besök vid ett antal framstående sport- och kulturevenemang, inklusive tyska Grand Prix 1985 vid Nürburgring, franska öppna mästerskapen i Rolland-Garros 1986 och till och med vid två brittiska kungliga bröllop, innan den slutade verksamheten 1986. 2

Goodyear Blimp har kommit tillbaka på senare år för Europaturer, men dagens testflygning från Friedrichshafen är första gången en Goodyear Blimp har flugit i Europa sedan 2012.

Goodyear Blimp kommer att flyga i trakten runt Friedrichshafen och på bredare front runt Tyskland under de närmaste veckorna. Den planeras slutligen ta flygbilder på några av de större återstående europeiska loppen i 2020 års motorsportkalender.

Det ger extra och betydande uppmärksamhet för Goodyears internationella racingcomeback. Företaget har redan utsetts till officiell däckleverantör till LMP2-klassen i FIA World Endurance Championship (WEC) den europeiska Le Mans-serien för säsongen 2021, British Touring Car Championship (BTCC) och via ett nytt mediepartnerskap med det ledande europeiska sportmediebolaget Eurosport, FIA World Touring Car Cup (WTCR) och Pure ETCR, den första helelektriska standardvagnsserien för olika bilmärken för säsongen 2020.

Profilbild
About Joakim Held 715 Articles
DÄCKAVISEN är däck- och fälgbranschens första digitala tidning med nyheter om däck och fälg online. I vår tidning hittar du nyheter om däck, fälg, tillbehör, däckverkstäder och däckmaskiner både inom Sverige och internationellt. Vi vänder oss främst till däckverkstäder, däckgrossister, däckåterförsäljare, däcktillverkare, fälgtillverkare och generalagenter i däck- och fälgbranschen, Åkerier, Bilverkstäder, Bilåterförsäljare, Trafikverket, Transportstyrelsen, Polisen, Bilprovningsstationer m.fl. En oberoende däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!