Försäljningen av Trelleborg Wheel Systems försenad

trelleborg wheels
Bild: Trelleborg

Försäljningen av Trelleborg Wheel Systems är försenad på grund av att myndighetsgodkännande i ett antal länder fortfarande kvarstår, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Trelleborgkoncernen tecknade i mars 2022 avtal om att avyttra sitt affärsområde Trelleborg Wheel Systems till Yokohama Rubber Company med förväntat genomförande av affären under den senare delen av 2022, som Däckavisen tidigare rapporterat om.

I samband med Trelleborgs kvartalsrapport för det tredje kvartalet kommunicerades att myndighetsgodkännande i ett antal länder fortfarande kvarstår, och att försäljningen av Trelleborg Wheel Systems bedömdes kunna avslutas under de närmaste månaderna.

Trelleborg förtydligar nu att avyttringen inte hinner genomföras före årsskiftet utan bedöms slutföras under det första halvåret 2023, sannolikt under de inledande månaderna av året.

Det var den 25 mars 2022 som Trelleborg tecknade avtal om att avyttra affärsområdet Trelleborg Wheel Systems till Yokohama Rubber Company för 2 100 MEUR på kontant- och skuldfri basis. Det motsvarar 13x affärsområdets operativa EBITDA för 2021, eller 17,5x EBIT för 2021. Mindre än 3 procent av köpeskillingen är föremål för Trelleborg Wheel Systems utveckling under 2022. Transaktionen förväntas generera en reavinst om 6 000 MSEK.

About Däckavisen 1189 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!