Fjärde generationen Pirelli Diablo Rosso

Foto: Pirelli

Sedan 2008 har varumärket Diablo Rosso ™ använt den teknik som utvecklats av Pirelli i FIM Superbike World Championship för att erbjuda kompromisslös körprestanda. Pirelli Diablo Rosso har nu nått en ny milstolpe då det sålts över fem miljoner radialdäck sedan introduktionen 2008.

Diablo ™ -produktsfamiljen introducerades på marknaden 2002 och har snabbt utvecklats till att  i sin breda portfölj inkludera däck dedikerade för andra marknadssegment, från professionell racing till supersports road arena. Varumärket Diablo ™ för  med sig mer än arton års erfarenhet, teknik och segrar i de mest prestigefyllda nationella och internationella tvåhjuliga tävlingarna.

Inom Diablo ™ -serien är Diablo Rosso ™ -produkterna avsedda för sportmotorcyklar på väg . Namnet Diablo Ross  ™ föddes med avsikten att hedra den italienska motorsportteamets särpräglade färg sedan 1922, som var färgen racing röd (PANTONE® 185C).

De mest prestigefyllda motorcykeltillverkarna i världen använder Diablo Rosso ™ -produkter som originalutrustning för sina toppmodeller, medan många respekterar internationella tidskrifter och webbplatser rankar Diablo Rosso ™ -produkter som är ett riktmärke för denna sektor. Bland de ledande produkterna i denna familj finns däck som Diablo Rosso™  Corsa II, Diablo Rosso ™  III och Diablo Rosso ™  Scooter, som fortfarande referensdäck i sina respektive segment.

Pirelli lanserar nu fjärde generationen av denna däckfamilj, med ankomsten av Diablo Rosso ™ IV , den nya supersportsprodukten som skapats för att fortsätta historien om detta framgångsrika varumärke. Som direkt efterträdare till Diablo Rosso ™ III ska Diablo Rosso ™ IV höja ribban för detta produktsortiment ännu högre , vilket ska göra att hanterings- och greppkvaliteterna går till de högsta nivåerna, både under torra och våta förhållanden.

Diablo Rosso ™ IV är tillägnad motorcyklister som älskar en mer dynamisk körstil, ägare av supersport, hypernaked eller crossover-cyklar som kräver ett däck bra grepp på alla typer av asfalt och väderförhållanden, samt exakt feedback och bra hantering för att få ut så mycket som möjligt av deras höga prestanda.

Profilbild
About Joakim Held 626 Articles
Nyheter inom däck- och fälgbranschen