First Stop värvar ny verkstad från stor koncern

Emil Nord och Jonas Danielsson, ansvarig för däckavdelningen på Rolf Ericson i Mora. Bild: First Stop

Rolf Ericson Bil Företagen tar nu även steget in i First Stop nätverket med sin verkstad i Mora. Samtidigt genomför man en utbyggnad för att kunna satsa på helheten så man kan serva samtliga fordonstyper och större volymer. Sedan tidigare är verkstäderna i både Falun och Borlänge medlemmar och nu är det alltså dags för deras etablering i Mora.

– Verkligen roligt att Rolf Ericson koncernen är så nöjda med vårt nätverk att de även valde att ansluta sin verkstad i Mora. Vi har under flera år haft ett mycket bra samarbete med Rolf Ericson koncernen i Falun och Borlänge så det här känns som ett naturligt steg. First Stop kompletterar deras övriga verksamhet på ett bra sätt där vi stärker varandra och tillsammans kan erbjuda kunden en bred och bra produkt, berättar Jörgen Svarén försäljnings- och marknadschef på First Stop Sverige.

Företaget växer så det knakar och verkstaden i Mora genomgår just nu en utbyggnad som planeras vara klar i slutet av januari. Detta för att möta det ökande behovet hos kunderna.

– Vi är verksamma i en föränderlig bransch och det är inspirerande att arbeta för ett företag som vill ta tillvara på möjligheter och ständigt utvecklas. Tidigare arbetade vi mest med företagskunder inom lastbilar och entreprenadmaskiner på verkstaden i Mora, men tack vare den nya utbyggnaden kommer vi nu även att rikta in oss mer mot privatpersoner och personbilsdäck med speciell personbilslyft och däckhotell, säger Jonas Danielsson ansvarig för däckavdelningen i Mora.

Rolf Ericson koncernen har genomfört stora investeringar i sina anläggningar på sista tiden. Utbyggnaden i Mora och breddning av verksamheten där är nu ett till steg i utvecklingen att tillgodose en bredare kundgrupp.

– Rolf Ericsons verkstäder har sikte på framtiden och de tjänster som de kan erbjuda kunderna för en enklare vardag. Vi ser nu med spänning fram emot att göra den här resan tillsammans, avslutar Jörgen Svarén.

About Däckavisen 1159 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!