Falken Tire Europe effektiviserar styrelsen

sumitomo däck
Uppe till vänster: Yutaka Kuroda Uppe till höger: Shingo Sakashita Nere till vänster: Markus Bögner Nere till höger: Mitsuteru Tanigawa

Markus Bögner, COO och VD för Falken Tire Europe (Falken) sedan Januari 2016 kommer att utnämnas till COO och president för Falken Tire Europe. Med denna ändring av position kommer Bögner att ha större fokus på den totala driften och verksamheten. Markus Bögner var främst ansvarig för marknadsföring och försäljning och har varit på Falken sedan 2009.

Samtidigt utnämndes Yutaka Kuroda till VD och ordförande för Falken från och med 1 mars 2019. Yutuka ersätter sin landsman Mitsuteru Tanigawa, som har haft positionen som VD i Falken sedan januari 2018 och Mitsuteru kommer nu att arbeta för Sumitoma som Senior Verkställande direktör i Asien-Stillahavsområdet. Yutaka Kuroda är chef och senior Verkställande direktör för Sumitomo Rubber International och år 2016 utsågs han till VD för Falken såväl som för det regionala huvudkontoret Europa / Afrika i systerbolaget Sumitomo Rubber Europe som styrelseledamot.

Shingo Sakashita som är verkställande direktör och finansdirektör kommer att behålla den position i Falkens ledningsgrupp, som han har haft sedan 2015.

About Däckavisen 1165 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!