Falken sponsrar damlag i Tyskland

Pressfoto: Falken

Från och med den här säsongen är Falken premiumpartner för det första damlaget i BV Borussia Bocholt 1960 eV och engagerar sig därmed ytterligare för regional fotboll. Klubbens framgångsrika damlag avancerade till German Women’s Federal League 2 säsongen 2019/2020 och coachas av Sammy Messalkhi.

Falken-logotypen kommer att visas på klubbens hemsida och på 1,5 x 4,8 meter reklamskyltar bakom avbytarbänkarna på klubbens stadion, ”In der Hardt”, som ligger på Sportzentrum Nord-Ost i Bocholt, Westfalen.

Tillsammans med samarbetspartnern Bleker Autoteile GmbH från Borken, en av de ledande leverantörerna av originaldelar i bilar i Tyskland och Nederländerna, har samarbetet inledningsvis avtalats för ett år.

– Damerna i Borussia Bocholt delar våra värderingar: entusiasm, prestation och prestation. Det gör det här partnerskapet perfekt för oss. Vi har varit engagerade i fotboll länge. Inte bara i de stora europeiska ligorna, utan också inom ungdomsutveckling och nu i damfotboll, säger Marcel Majert, försäljningschef Bilhandlare Europa på Falken Tire Europe GmbH.

– Vi är mycket stolta över vårt premiumpartnerskap. Som pionjärer inom damfotboll för hela regionen behöver vi starka partners som Falken Tyres. Det är denna typ av stöd som gör att vi kan omsätta jämställdhet och främja kvinnor i praktiken. Damfotboll ska ju inte bara vara ett nischområde inom en populär sport.  Laget inledde säsongen med att göra historia: deras match i damernas DFB Cup -turnering mot Borussia Mönchengladbach, som Bocholt damlag vann med 4-0, sändes på betal -TV – den första gången som en damcupmatch någonsin har visats på betal -TV, förklarar Carsten Telahr, teamchef för damlaget.

About Däckavisen 824 Articles
Nyheter inom däck- och fälgbranschen