Falken Sincera SN832 i topp av ADAC sommardäckstest

ADAC sommardäckstest

Falken Sincera SN832 utsågs som den mest kompletta testvinnaren i det senaste sommardäckstestet som utfördes av den tyska bilklubben (ADAC).

De testade däcken var i storlek 175/65 R14 82T, monterat på en Ford Fiesta. Sincera SN832 levererade övertygande prestanda i så väl våt som torr testmiljö.

Gällande torrt väglag , vann SN832 testförararnas godkännande i varje kategori. ADAC gav betyget “utomordentligt bra” både i kategorierna känsla och säkerhet.

Det japanska däckvarumärket fick också toppresultat gällande våta förhållanden, Betyget “bra” i vått väglag och med ett rungande “Utomordentligt” i förebyggande mot vattenplaning.

Sammanfattningsvins utågs ADAC Falken Sincera SN832 till ett; “extremt välbalanserat sommardäck” och därmed utsågs det som topp of the line i sitt segment.

Markus Bögner, VD och COO av Falken Tyre Europe GmbH, sammanfattade resultaten av dessa tester på följande sätt; Vi är oerhört stolta men inte överraskade av resultatet. Arbetet med SN832, kombinerar prestanda, kvalitet och valuta för pengarna.

About Joakim Held 990 Articles
DÄCKAVISEN är däck- och fälgbranschens första digitala tidning med nyheter om däck och fälg online. I vår tidning hittar du nyheter om däck, fälg, tillbehör, däckverkstäder och däckmaskiner både inom Sverige och internationellt. Vi vänder oss främst till däckverkstäder, däckgrossister, däckåterförsäljare, däcktillverkare, fälgtillverkare och generalagenter i däck- och fälgbranschen, Åkerier, Bilverkstäder, Bilåterförsäljare, Trafikverket, Transportstyrelsen, Polisen, Bilprovningsstationer m.fl. En oberoende däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!