Falken satsar rejält på fotboll

Falken tyre
Foto: Witters GmbH

Falken kommer återigen att vara involverade på toppnivå inom Europisk fotboll, under säsongen 2019-2020 samarbetar man med 18 klubbar i Tyskland, England, Frankrike, Italien, Polen, Spanien och, för första gången, Belgien.

Falken märket har varit “officiell global däckpartner” av nuvarande europeiska mästarna Liverpool FC sedan 2017 och fortsätter sitt partnerskap med det spanska topplaget Atlético Madrid. Från och med säsongen 2019-2020 är Falken “officiell däckpartner” till Borussia Mönchengladbach, en fotbollsklubb med säte i Nordrhein-Westfalen som slutade femma i tyska Bundesliga förra säsongen. Falken har därmed säkrat en hög närvaro på däcktillverkarens huvudmarknader i Tyskland, England och Spanien genom en rad olika åtgärder i olika kanaler.

“Fotboll passar vårt företag utmärkt eftersom det kombinerar prestanda och passion, vårt varumärkes kärnvärden. Vi har varit inblandade i den högsta nivån av europeisk fotboll sedan 2014 och har gynnats av den höga medienärvaron och den åtföljande mediebevakningen “, säger Markus Bögner, verkställande direktör, COO och ordförande för Falken Tyre Europe, i en kommentar.

Eike Gyllensvärd, Senior Vice President Sales på Lagardère Sports, tillägger: “Vi är mycket nöjda med de råd vi gav Falken när de kom in på marknaden. Sedan dess har vi arbetat tillsammans för att aktivt utveckla klubb-och rättighets portföljen för Falken och har justerat marknadsföringsmålen därefter. Vår helhetssyn säkrar våra kunder en unik TV-närvaro på alla centrala europeiska marknader och därmed maximal uppmärksamhet.”

Falken sponsrar följande europeiska klubbar:

Belgien: RSC Anderlecht, KRC Genk
Tyskland: HAMBURGER sv, Borussia VfL, 1900 Mönchengladbach, 1. FC Union Berlin, TSG 1899 Hoffenheim
England: Liverpool FC
Frankrike: Losc Lille, FC GIRONDINS de Bordeaux, som Saint-Étienne
Italien: SS Lazio Rom, Bologna FC, Torino F.C.
Polen: Legia Warszawa
Spanien: ATLÉTICO Madrid, RCD Espanyol Barcelona, Real Betis, Sevilla FC

About Däckavisen 1160 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!