Falken öppnar inomhusanläggning för istest

vinterdäckstest
Foto: Falken Tyres

Falken Tyres moderbolag Sumitomo Rubber Industries Ltd (SRI). har öppnat en ny testanläggning vid sin utvecklingsbas för vinter däck, Nayoro Tire Proving Ground i Hokkaido, Japan.

Nayoro Indoor ICE Field (NICE) är cirka 3 000 kvm stort och är en av de största inomhusanläggningarna för däcktester i Japan. Den har en 100 meter lång bana för bromsprov samt en 30×30 meters bana för hanteringsprov. Denna inomhusanläggning möjliggör högprecisionstest på is oavsett väderförhållanden, vilket gör det möjligt för SRI-märken som Falken att förbättra vinterdäckens prestanda och påskynda produktutvecklingsprocessen.

– Tillskottet av NICE till Nayoro Tire Proving Ground kommer att ytterligare bidra till prestanda och konkurrenskraft för Falkens vinterdäckbjudande, säger Markus Bögner, COO och VD för Falken Tire Europe GmbH. SRI har några av de mest rigorösa testanläggningarna i världen, och den här nya inomhus-testmöjligheten inom is möjliggör kontinuerlig utveckling och vinterproduktacceleration året runt.

NICE kompletterar de befintliga anläggningarna för vinterdäckprovning i Nayoro, som inkluderar en kompakt snötestbana. Dessa har bidragit till testning, analys och utveckling av Falkens framgångsrika vinterdäck hittills. Nayoro Tire Proving Ground är en av tre som ägs av SRI i Japan. Tillsammans används Okayama Tire Proving Ground för omfattande test av däcksprestanda, inklusive höghastighets-, våt-, torr- och terrängtestning, med Asahikawa Tire Proving Ground som specialiserat sig på lastbils vinterdäcktestning.

About Däckavisen 861 Articles
Nyheter inom däck- och fälgbranschen