Falken nominerade till bilbranschens “Oscars”

Falken har nominerats i kategorin "Bästa dokumentärfilm" med sin film "20 Years in 20 Stories".

Som första europeiska däckmärke har Falken nominerats till ”International Motor Film Awards 2020” som kommer att presenteras i slutet av november i London.

Från Hollywood-storfilmer som “Le Mans 66” med Matt Damon och Christian Bale och den framgångsrika Netflix-showen “Tyler Rake: Extraction” med Chris Hemsworth, till stora Superbowl-TV-reklam från ledande biltillverkare, kortfilmer och oberoende produktioner: International Motor Film Awards uppmärksammar regi och produktionsarbete inom bilbranschen och inom motorsport. Utmärkelserna utnämns av experter från fordonsindustrin och ledande namn från film- och TV-industrin.

Falken har nominerats i kategorin “Bästa dokumentärfilm” med sin film “20 Years in 20 Stories”. Filmen skapades för att sammanfalla med 20-årsjubileet för däckmärket på Nürburgring. Med detta i åtanke, under ledning av regissören Tobias Kahler, har Falkens filmteam skapat något mycket speciellt: totalt 20 personer sattes framför kameran före, under och efter 24-timmarsloppet 2019 för att berätta sina historier om 24-timmarsloppet och Nürburgring. Resultatet är otaliga känslomässiga, rörliga och spännande berättelser kring världens mest legendariska lopp. Den 45 minuter långa filmen har snabbt kommit upp i fler än 200 000 visningar enbart på YouTube och har välkomnats av Falken fans med stor entusiasm.

Filmen “20 Years in 20 Stories” har nominerats i en av de största och viktigaste kategorierna och tävlar också med stora Netflix-produktioner, en dokumentär av Porsche på 24 timmar i Le Mans-loppet, och en biografisk film om formel 1 legend Sir Jack Brabham.

Juryn på 24 personer är också full av stora namn: den inkluderar Bill Holshevnikoff, kameramannen och Emmy-vinnaren, Vic Armstrong, Oscar-vinnaren och stuntkoordinator för flera James Bond-filmer, och Ben Collins från Top Gear, även känd som “stig”.

– Vi har alltid lagt mycket arbete i våra filmer på 24-timmarsloppet. Våra produktioner blir bättre varje år och våra fans har också ökat förväntningarna och diskuterar nomineringen. Vi har nu arbetat med Tobias Kahlers team i tio år och har gjort produktioner av utmärkt kvalitet under hela den tiden. Jag är väldigt stolt över att vi har nominerats till denna utmärkelsen, och jag är också mycket glad för Tobias, säger Dennis Wilstermann, Supervisor Marketing på Falken Tire Europe GmbH.

– Vårt arbete med Falken har alltid varit kreativt och konstruktivt, och Falken-teamet är alltid öppet för nya idéer. Falken är ett relativt nytt däckmärke i Europa, vilket ger oss möjlighet att experimentera med nya tillvägagångssätt och testa alternativt innehåll, säger Tobias Kahler, ägare och filmregissör på motionctrl Film Production.

Profilbild
About Joakim Held 567 Articles
Nyheter inom däck- och fälgbranschen