Falken Azenis FK510 vinnare i sommardäcktest

Falkens AZENIS FK510 däck har fått ytterligare en utmärkelsen efter att ha utsetts till vinnare i Allgemeiner Deutscher Automobilclub eV (ADAC) 2021 sommardäcktest.

Det “goda” betyget från den prestigefyllda ADAC följer en “starkt rekommenderad” rating från både Touring Club Switzerland (TCS) och den österrikiska Automobile Touring Club (ÖAMTC) i deras 2021 sommardäcktest. 17 Y-märkta 225 / 50R17 däckfabrikat, lämpliga för många medelstora fordon som Audi A4 eller Volkswagen Passat testades. Resultatet markerar den andra vinsten för ett Falken-mönster i ett ADAC-sommardäcktest.

Enligt ADAC-testarna “övertygade Falken-däcken med sin balans” och erbjöd “toppvärden” på våta och torra vägar, vilket i slutändan ledde till toppbetyget 2,1 (bra). I huvudkriteriet för våtprestanda genomgick alla däck olika tester som bromsning, längsgående och tvärgående vattenplaning, hantering samt cirkulär sidostyrning. Dessa resultat utgjorde 40 procent av den totala poängen. Med poängen 2.0 var Falken nära toppresultatet i dessa element.

Med 20 procent av det totala resultatet för torr hantering, kontroll och inbromsning på torra ytor uppnådde Falken ytterligare ett “bra” betyg med 1,9. Slitegenskaperna stod också för tjugo procent och  Falken fick 2,0 (bra). För de andra kriterierna, som buller och bränsleförbrukning, var och en värda tio procent av den totala poängen.

– Vi är mycket nöjda med att avsluta i topp i detta mycket konkurrenskraftiga segment av detta kända test!  Återigen har vi visat att Falken-däck uppfyller alla krav på ett premiumdäck, säger Andreas Giese, seniorchef produktplanering / företagsplanering på Falken Tire Europe GmbH.

Falken AZENIS FK510 lanserades 2016 och finns nu i 96 storlekar; från 17 till 22 tum med profiler som sträcker sig från 25 till 55 serier och godkända för hastigheter upp till mer än 300 km / h.

About Däckavisen 861 Articles
Nyheter inom däck- och fälgbranschen