Dunlop MC-Däck partner till ADAC Northern Europe Cup

Dunlop MC-Däck
Bild: Dunlop

ADAC Northern Europe Cup, ett av Europas finaste lätta motorcykelmästerskapsmästerskap, kommer att innehålla sju race och får en ny exklusiv däckpartner inför sin tredje säsong.

Dunlop har valts som den enda leverantören av däck till ADAC Northern Europe Cup. Detta säkerställer samma nivå av mc-däck för förarna som Dorna Sports SL European Talent Cup, som lanserades 2017, där de två VM-klasserna, Moto3 och Moto2, uteslutande kör på mc-däck från Dunlop.

Förarna kommer att se konkreta fördelar tack vare det nya Dunlop-partnerskapet, eftersom de tre första förarna i varje tävling kommer att vinna en uppsättning Dunlop MC-däck och bolagets stöd har också gjort det möjligt att minska registreringsavgiften med 300 euro.

“Vi är stolta över att stödja ADAC Northern Europe Cup. Våra Dunlop MC-Däck Moto3 har blivit utvalda av världens ledande lätta mästerskap, bland annat FIM-VM, European Talent Cup, Red Bull Rookies och Asia Talent Cup. Möjligheten för ADAC Nordeuropa Cup förare att köra på samma däck som dessa serier hjälper dem när de klättrar upp till MotoGP, säger Wim Van Achter, Motorcycle Motorsport Sales Manager, Dunlop Europe.

Sju högklassiga möten ingår i den spännande kalendern. 2018-säsongen kommer att sparka av med en träningsperiod på tre dagar på Misano (24-26 mars). Den första tävlingen äger rum i helgen den 11-13 maj 2018 på Scandianavian Raceway i Anderstorp, Sverige. Med hjälp av den svenska arrangören och SVEMO, Svenska Motorcykelförbundet, kommer alla deltagare att få en subventionerad resa till Sverige.

För det andra mötet kommer förarna till Motorsport Arena Oschersleben där Speedweek, den tyska rundan av World Endurance Championship, traditionellt hålls (8-10 juni).

Fans kommer att ha mycket att se fram emot i juni / juli när ADAC NEC-förare ställer upp för första gången med MotoGP-konkurrenter på den nederländska banan i Assen (29 juni – 1 juli) innan de går vidare med världens snabbaste motorcyklister på Sachsenring för Tyska Grand Prix (13-15 juli).

Efter ett kort sommaruppehåll kommer ADAC Nordeuropa Cup-stjärnorna att möte upp med MotoGP-stjärnorna en gång till för en resa till Brno i Tjeckien och det femte tävlingsmötet för säsongen (3-5 augusti). ADAC NEC-förarna kommer sedan att påbörja ett annat toppklassmöte tillsammans med deras brittiska Moto3-motsvarigheter vid MCE British Superbike Championship (BSB) i Silverstone i England (7-9 september). Säsongen kommer att avslutas vid Assen i Nederländerna, igen i sällskap med BSB-ryttare (28-30 september).

About Däckavisen 1165 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!