Dunlop däck på nya Porsche 911 GT2 RS

Dunlop Däck
Bild: Dunlop

Dunlop meddelar att det nya Sport Maxx Race 2 har godkänts av Porsche som originalutrustning på den nya Porsche 911 GT2 RS i storlekarna 265/35 ZR 20 (99Y) XL och 325/30 ZR 21 (108Y ) XL.

Efterföljaren till Sport Maxx Race har utvecklats tillsammans med Porsche för att uppfylla de exceptionella prestandakraven för nya 911 GT2 RS: utmärkt prestanda på torr väg och ultimata varvtider för dedikerade prestandaförare.

Med däcket Sport Maxx Race 2 som redan är godkändt för den nya 911 GT3, fortsätter Dunlop leverera specialdäck till Porsche-fordon.

“Sport Maxx Race 2 är en utmärkt utveckling av det föregående Sport Maxx Race och en utmärkt match för vår 911 GT2 RS, vad gäller prestanda på torrt underlag, grepp och styrprecision. Dunlop förstod våra krav till fullo, säger Jan Frank hos Porsche.

Dunlops motorsportserfarenhet är en grundläggande förutsättning för att designa och utveckla Ultra High Performance däck för sportbilar som Porsche 911 GT2 RS. Motorsport är det ultimata test- och provområdet då det möjliggör att samla betydande mängder data, feedback från förare och möjliggör att konkurrera direkt med andra däckmärken för att driva gränserna för innovation. Att vinna ett 24H race är det ultimata testet gällande hållbarhet, prestanda och uthållighet för alla däcktillverkare, och Dunlop har lyckats överföra det som de lärt sig på 24H Nürburgring och på 24H Le Mans-tävlingen till däck för allmän väg.

“Att utveckla ett däck för bilar som Porsche 911 GT2 RS innebär att utnyttja vår erfarenhet inom motorsport och våra möjligheter att leverera skräddarsydda lösningar till de mest prestigefyllda OEM-tillverkarna, säger Nick Harley, VD OE Consumer EMEA

Efter intensiv testning på Nürburgring Nordschleife i Tyskland och på Porsches provningsplats i Nardò i Italien godkändes Sport Maxx Race 2 som OE Fitment för 911 GT2 RS.

About Däckavisen 1161 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!