DRF och MRF inleder samarbete

Däckspecialisternas Riksförbund
Tommy Letzén, VD på MRF och Fredrik Ardefors, VD för DRF

Styrelserna och ledningarna i DRF (Däckspecialisternas Riksförbund) och MRF (Motorbranschens Riksförbund) har beslutat att inleda ett samarbete.

Utvecklingen är helt naturlig eftersom MRFs medlemmar både inom bilhandel och verkstad i högre utsträckning erbjuder kunderna däcktjänster samtidigt som många DRF-medlemmar har börjat med fordonsservice.

Tekniken i däck och hjul utvecklas i en rasande fart när det gäller censorer och kontrollutrustning vilket gör att däck och hjul blir en allt mer integrerad del i det uppkopplade fordonet. Inom branschen behöver vi därför lära oss mer av varandra för att framtidens fordon skall fungera med optimala egenskaper.

– Vi ser flera områden där vi har synergier och blir starkare tillsammans, tex kan vi driva gemensam lobby i gemensamma frågor som skiftestider och heltäckande däcklag, säger Fredrik Ardefors, VD för DRF

Det första steget är ömsesidig styrelserepresentation för att sedan se på några gemensamma projekt för branschen.
 
– Vi har nytta av varandras kunskap för att tillsammans kunna bli ännu mer proffsiga i kunddialogen men också i affärsprocesser, säger Tommy Letzén, VD på MRF.

About Däckavisen 1160 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!