Doublestar köper 45% av Kumho Däck

Doublestar däck

Efter månader av osäkerhet röstade fackföreningsmedlemmar i Kumho Tire den 30 mars för att acceptera försäljningen av 45% av aktierna i däcktillverkaren till Kinesiska Doublestar. Det är underförstått att drygt 60 procent av fackföreningens medlemmar var positiva till en försäljning.  Affären med de fackliga anställda sockrades med garantier för deras anställningstrygghet åtminstone de närmaste tre åren.

Med en investering på 646,3 miljarder KRW (434,3 milj. USD) genom tredje parts tilldelning kommer Doublestar att bli den största aktieägaren i Kumho Tire. Doublestar kommer att köpa nya aktier utgivna av Kumho Tire. Efter denna affär äger Kumho Tires fordringsägare tillsammans en andel på 23,1 procent i däcktillverkaren, från tidigare ägarandel på 42,01 procent.

Enligt Kumho Tires kommer Kumho varumärket att fortsätta användas och dess ledning arbeta oberoende efter förvärvet. I ett uttalande jämförde den sydkoreanska däcktillverkaren sitt nya ägarförhållande med Kinesiska Geelys förvärv av svenska Volvo 2010 – en överenskommelse som Kumho Tire kommenterar fokuserade på att injicera kapital till Volvo samtidigt som den oberoende ledningen fortsatte att få varumärket att växa. Med detta sagt, uppger Koreas Yonhap News att Kumho Tires, dess fackförening, huvudkreditor Korea Development Bank och Doublestar har kommit överens om att bilda en “framtidskommitté” för att hjälpa till att vända utvecklingen för däcktillverkaren.

About Däckavisen 1159 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!