Dörrhandtag från Continental för att bekämpa Corona

Foto: Continental

Continental har utvecklat ett dörrhandtag, som gör det lättare att öppna dörren utan att vidröra själva handtaget – vilket begränsar risken för infektion av coronaviruset.

Continental är bäst känt som däcktillverkare, men Continental är också en av världens största teknologileverantörer för bilindustrin. När coronapandemin drabbade världen reagerade det tyska teknikföretaget omedelbart och började producera hjälpmedel för sjukhus runt om i världen.

Till exempel, började anställda i Spanien att producera certifierade medicinska visir från sina egna hem via 3D-skrivare. I Tyskland har våra egna dörrhandtag tillverkats, vilket gör det lättare att öppna en dörr med armen – utan att behöva röra vid dörrhandtaget. Även detta gjordes med hjälp av 3D-skrivare.

– Vi är stolta över vår personal, som inte bara följer strikta infektionsbekämpningsåtgärder när de arbetar, men som har visat enorm kreativitet för att hjälpa till under coronarpandemin, säger Dr. Ariane Reinhart, HR-chef på Continental i Tyskland.

Vid en Continental fabrik i Virginia, USA, som normalt levererar fordonsutrustning, har över 6 000 medicinska visir producerats varje dag och levererats till lokala sjukhus.

På Continentals huvudkontor i tyska Hannover har det på rekordtid producerats egna bårar med en speciellt tillverkad beläggning för att minska risken för smitta och används på tillfälliga sjukhus i området.

Dagligen arbetar Continental med sin Vision Zero för att förhindra att någon dör i trafiken, men som en socialt medveten aktör använder de nu också sin expertis inom andra områden.

Profilbild
About Joakim Held 626 Articles
Nyheter inom däck- och fälgbranschen