Dexen Tire Movement ingår samarbete med ZC Rubber

Dexen Tire Movement kommer saluföra varumärket Bison Premium Lastbilsdäck.

– I sortimentet finns däck för anläggning, regionalkörning och fjärrtransporter. Vi ser stora möjligheter med att nå fler kunder genom denna agentur, och växa ytterligare inom LV segmentet. Efterfrågan på nya lastbilsdäck ökar hela tiden. Och med varumärket Bison kan Dexen erbjuda återförsäljarna säkerhet & kvalité till ett inköpspris som lämnar plats för god marginal, säger Niklas Bergström på Dexen Tire.

Först ut blir däcken AT557 och MD777, AT557 är ett grovt däck som kan tjänstgöra som styrdäck eller trailerdäck. En bred funktion med många möjligheter. MD777 är ett drivdäck för anläggningskörning. Däcken skall ha robusta mönster och välvalda mönsterdjup tillsammans med en bra gummiblandning

Däcken förväntas finnas tillgängliga för leverans i början av 2021.

Profilbild
About Joakim Held 768 Articles
DÄCKAVISEN är däck- och fälgbranschens första digitala tidning med nyheter om däck och fälg online. I vår tidning hittar du nyheter om däck, fälg, tillbehör, däckverkstäder och däckmaskiner både inom Sverige och internationellt. Vi vänder oss främst till däckverkstäder, däckgrossister, däckåterförsäljare, däcktillverkare, fälgtillverkare och generalagenter i däck- och fälgbranschen, Åkerier, Bilverkstäder, Bilåterförsäljare, Trafikverket, Transportstyrelsen, Polisen, Bilprovningsstationer m.fl. En oberoende däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!