Dexen och Linglong lanserar Flash Hero

Driftingdäcket Flash Hero
Bild: Dexen

Driftingdäcket Flash Hero, framtaget av Linglong, gör entré på den europeiska marknaden genom Dexen Tire Movement.

Dexen Tire Movement förstärker sitt samarbete med Linglong för att lansera det nya driftingdäcket Flash Hero i Europa. Detta däck, som ska ha en av de bästa livslängderna i sporten, förbereds nu för att förändra driftscenen på den europeiska kontinenten.

Flash Hero visade sin överlägsna prestanda under första deltävlingen i de Europeiska DriftMaster, där den professionella föraren Felix Lindvall kunde genomföra tre varv på Mondello Park-banan i Irland utan att förlora grepp. Denna framgång har skapat ett stort intresse för däcket och markerar Linglongs första intåg i europeisk motorsport.

Dexen och Linglong har också bekräftat att de kommer att tävla som “Team Linglong” i de kommande Europeiska och Skandinaviska mästerskapen, med Philip Nawrocki och Felix Lindvall som förare.

Niklas Bergström, ansvarig för marknaden på Dexen, kommenterar att Linglong har överraskat både återförsäljare och slutkunder med sina produkter. “Linglong som varumärke kommer att ha ett större genomslag än vad många kan förstå under de kommande åren,” sade han. “Med en fabrik i Europa och ett brett sortiment är vi starkt positionerade.”

Dexen, som är en av de sista privatägda däckgrossisterna i Sverige, ser detta som en möjlighet att agera lite annorlunda än andra. Företaget värderar att öka sin marknadsandel lojalt med Linglong och erbjuda sina kunder en lönsam affär.

Denna lansering markerar en viktig milstolpe för både Dexen och Linglong när de tillsammans strävar efter att förändra driftinglandskapet i Europa.

About Däckavisen 1286 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!