Designpris för uppblåsbar båt från Pirelli

Pirelli uppblåsbar båt
Bild: Pirelli

Den uppblåsbara båten PIRELLI 35 tillverkad av Tecnorib, licensinnehavare av varumärkena Pirelliaoch PZero för uppblåsbara båtar, har vunnit Red Dot Design Award 2022.

En specialutgåva av denna walkaround-båt ställdes ut mellan 7 till 12 juni på Salone del Mobile i Milano, ett evenemang som lockar mer än 370 000 besökare från hela världen varje år.

PIRELLI 35 är en snabb, modern och elegant 11-meters walkaround-båt skapad av TecnoRib, i samarbete med Mannerfelt Design Team från Sverige. Den visar upp både hög prestanda och elegant design, samt tilltalar kunder som letar efter snabbhet men även vill njuta av havet på de stora soldäcken fram och bak. I alla avseenden är PIRELLI 35 designad för säkerhet och komfort. Denna båt, som efterföljer PIRELLI 42, förhandsvisades förra året på Venedigs båtmässa och fotograferades på Venedigs vattenvägar av Carlo Borlenghi. Sedan dess har produktfamiljen nyligen utökats med PIRELLI 50: den största i sortimentet, som utmärker sig för den speciella uppmärksamhet som ägnas interiöra utrymmen, med sina två dubbelhytter.

Designveckan 2022 i Milano gav besökarna en möjlighet att ta reda på mer om en specialutgåva av denna prisbelönta båt. PIRELLI 35 visades upp i en stor pool mitt på huvudgången på Salone del Mobile i Milanos utställningscenter. Båten på 600 hästkrafter är god för en toppfart på över 50 knop, i total säkerhet och komfort.

Att vinna Red Dot Design Award är dock inget nytt för Pirelli och TecnoRib: PIRELLI PZERO1400 Sport, som var en av de första modellerna i sortimentet och flaggskeppet i motorbåtsserien, triumferade också 2009 genom att vinna priset “bäst av det bästa”.

About Däckavisen 1082 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!