De utnämndes till Sveriges fräschaste verkstad 2022

däckteam däckbranschen däcktidning
Foto: Däckteam

Tidningen Motormagasinet har korat Nisses Däckservice i Tomelilla, som ingår i Däckteam-kedjan till ”Sveriges fräschaste verkstad”.

Vinnaren av priset – Nisses Däckservice i Tomelilla – utsågs av en jury på Motormagasinet bland de verkstäder som nominerats av utomstående under hösten.

Så här lyder Motormagasinets motivering:

”Nisses Däckservice i Tomelilla har sedan 1978 då Nils Karlsson startade företaget haft rykte om sig att ha ordning och reda i sin verkstad. Sonen Håkan Karlsson fortsatte i samma anda när han tog över. Den nya verkstaden byggdes för 15 år sedan men ser lika fräsch och ren ut som om den byggdes igår. Verkstaden är utrustad med moderna maskiner och verktyg som ser till att de anställda inte behöver göra några tunga lyft i ohälsosamma ställningar.

Nisses Däckservice är även självförsörjande på el genom solcellsanläggningen som täcker hela taket på verkstaden. Dessutom är företaget engagerad i samhällsfrågor utanför verkstadsgolvet. De brukar bland annat delta i insamlingar till förmån för cancerforskning.”

– Det var alltid viktigt för min pappa, som startade den här verkstaden, att ha rent och snyggt. Det har jag fortsatt med. Det är ju så mycket roligare för både kunden och oss att komma in i en ren och fräsch verkstad, säger Håkan Karlsson, vd på Nisses däckservice i Tomelilla i Skåne till Motormagasinet.

Håkan Karlsson tog över Nisses Däckservice i Tomelilla vid millenniumskiftet, efter sin far Nils Karlsson.

Enligt Motormagasinet är syftet med tävlingen att rikta strålkastarljus på alla framstående verkstäder som aktivt arbetar för att skapa en trivsam och god arbetsmiljö och dessutom erbjuder en modern och snygg arbetsplats. Motormagasinet vill hjälpa till att lyfta fram de verkstäder som ligger i framkant när det gäller teknisk utrustning, kundbemötande och service.

Vinnaren kommer att prisas i Motormagasinets monter på Automässan i Göteborg den 20 januari.

Det har funnits möjlighet för branschen och allmänheten att nominera verkstäder till Sveriges Fräschaste Verkstad 2022 under hösten.

De tre finalisterna till Sveriges Fräschaste Verkstad 2022 bestod av:

Nisses Däckservice i Tomelilla

FT Lambohov, en Mekonomenverkstad i Linköping

TL Motor, en Mecaverkstad i Västervik.

About Däckavisen 1216 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!