De lanserar däckskanner för vanliga mobiler

Världens första däckskanner för mobiler
Bild: Anyline

Anyline lanserar branschens första däckskanner som fungerar på vilken kamerautrustad smartphone eller mobil enhet som helst.

Mjukvarulösningen, som ska vara exakt och tillförlitlig ska mäta däckens mönsterdjup och förväntas revolutionera fordonsindustrin. Produkterna presenterades vid en presskonferens på SEMA Show 2022 i Las Vegas den 2 november.

 

 

För att mäta däckslitage krävs idag speciella analoga eller digitala verktyg som däckmontörer använder för att fysiskt mäta varje däckspår. Denna långsamma och tråkiga process är en grogrund för mätinkonsekvenser och datainmatningsfel som kostar däckverkstäder runt om i världen hundratals miljoner dollar varje år och kan äventyra förarnas säkerhet.

Anylines banbrytande däckskanner fungerar genom att helt enkelt rikta kameran på vilken standard mobil enhet som helst mot slitbanan på däcket som ska mätas. Med hjälp av toppmodern datorseende och AI skapas en 3D-modell av varje slitbana, vilket resulterar i en exakt digital mätning som omedelbart kan lagras och delas med kunder. Lösningen kan integreras i appar för personal eller konsumenter, vilket innebär att både däcktekniker och kunder kan börja skanna däck utan utbildning och få konsekventa, objektiva resultat.

– Digitaliseringen har revolutionerat bilsäkerhetsstandarderna under det senaste decenniet, men ändå har däckunderhåll envist legat kvar i den analoga tidsåldern. Konsekvenserna är allvarliga. Enligt NHTSA inträffade över 11 000 olyckor på amerikanska vägar under det senaste året som en direkt följd av däckfel. På Anyline ersätter vi föråldrade manuella mätningar med digital datainsamling för att göra däckinspektioner enklare, snabbare och säkrare för förare, säger Lukas Kinigadner vd och medgrundare, Anyline.

About Däckavisen 1176 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!