De har utsetts till Sveriges starkaste varumärke

Bild: Mekonomen

Mekonomen har nyligen utsetts till Sveriges starkaste varumärke inom verkstadsbranschen enligt Swedish Brand Award. Resultatet, baserat på insikter från över 1100 respondenter.

– Ett fint kvitto för de arbetsinsatser vi lägger ner varje dag. Mekonomen har kontinuerligt strävat efter att höja servicenivån och förbättra kundupplevelsen, vilket nu har belönats på nationell nivå, kommenterade Madeleine Westerling, kedjechef på Mekonomen, utnämningen.

Swedish Brand Award bygger på en blandning av nöjd-kund-index (NKI) och varumärkeskännedom. Genom att kombinera dessa två faktorer kan organisationer av alla storlekar och inom alla branscher jämföras på en rättvis grund, med hänsyn till både deras popularitet och hur välkända de är bland allmänheten.

Faktorer som särskilt framhölls i Mekonomens bedömning inkluderade personalens utmärkta kundbemötande och verkstadens förmåga att effektivt sköta om kundens fordon. Mekonomen har utmärkt sig genom sitt engagemang för att kontinuerligt förbättra och utveckla sitt utbud, med särskilt fokus på att möta och överträffa bilägares förväntningar.

– Att möta, och överträffa, bilägarnas förväntningar är en ständig drivkraft, tillade Westerling. Hon nämnde också att detta resultat skulle fungera som extra motivation för att fortsätta att förbättra och bredda sina tjänster, särskilt när det gäller elektriska fordon.

Ytterligare kvaliteter som kunderna värderar hos Mekonomen inkluderar dess välhållna anläggningar, omfattande nationella närvaro, generösa medlemsförmåner, bonussystem, och deras geografiskt bekväma placering av anläggningar.

Peter Wissing, analytiker på Evimetrix, den organisation som står bakom Swedish Brand Award, kommenterade: “Som varumärke är Mekonomen en av marknadsledarna. Detta innebär att Mekonomen både är välkänt och omtyckt vilket man mäter genom värdena NKI samt kännedom.”

Swedish Brand Award är en årlig undersökning utförd av Evimetrix, som tar hänsyn till både varumärkeskännedom och nöjd-kund-index (NKI). NKI är en oberoende standard som bedömer kundernas totala värdering av ett företag baserat på hur väl det uppfyller deras förväntningar och hur nära det kommer ett ideal. Med detta erkännande fortsätter Mekonomen att sätta standarden inom bilverkstadsindustrin, och ser fram emot att fortsätta att erbjuda exceptionell service till svenska bilägare.

About Däckavisen 1286 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!