De blev “årets däcktillverkare” 2022

continental årets däcktillverkare
Bernd Korte, Vice President Platform Development & Industrialization på Continental Tyres, tog emot priset på företagets vägnar.

Continental har utsetts till “årets däcktillverkare” för 2022 av den internationella facktidningen Tyre Technology International.

Tidningens utmärkelser för spetskompetens och innovation anses vara de viktigaste utmärkelserna inom däckbranschen, och erkänner den senaste utvecklingen och framstegen inom däckteknologi från hela världen. Årets kriterier fokuserade återigen på tekniska innovationer vad gäller säkerhet och hållbarhet och priserna delades ut av en jury bestående av ett 20-tal journalister och ledande experter från däckbranschen.

– Årets däcktillverkare är traditionellt sett en kategori med mycket jämn konkurrens, och vi gratulerar Continental till titeln för tredje gången. Juryn var imponerad av ett antal av företagets innovationer det senaste året, som ContiRe.Tex (där däcken är gjorda av återvunna PET-flaskor), andra generationens däck för Extreme E (ett motorsportsmästerskap för elbilar) och Conti GreenConcept (däcktillverkning med hållbara material), för att bara nämna några. Continentals engagemang för innovation och hållbarhet gör företaget till en mycket värdig mottagare av priset, säger Matt Ross, redaktör för Tyre Technology International.

– Vi är mycket hedrade över att ta emot priset för årets däcktillverkare. Det motiverar oss att fortsätta på den väg vi har valt – att kontinuerligt investera i utvecklingen av våra däck och ge ett betydande bidrag till säker, kostnadseffektiv och miljövänlig mobilitet, säger, Bernd Korte, Vice President Platform Development & Industrialization på Continental Tyres.

About Däckavisen 1169 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!

1 Trackback / Pingback

  1. Continental – årets däcktillverkare 2022

Kommentarerna är stängda.