De ansluter till First Stop

Bild: First Stop

Nätverket First Stop fortsätter att växa och inleder året med att välkomna Byles Däck i Vingåker till däckkedjan. Byles Däck har haft ögonen på First Stop en tid och nu var det dags att göra gemensam sak.

Bilar och däck har alltid varit ett mycket stort intresse för Stefan Gren, ägare till Byles Däck. Verksamheten startade redan 2014, men då på hobbynivå i kombination med heltidsarbete som brandman.

– Eftersom jag som brandman inte arbetade kl. 7-16 hade jag möjlighet att bedriva däckverkstad på övrig tid. Dygnet har dock bara 24 timmar även för mig så till slut blev jag tvungen att bestämma mig för vad jag skulle satsa på. Sedan 1,5 år tillbaka i tiden är det därför 100% fokus på min däckverkstad som gäller. Förberedelserna för denna övergång inleddes dock redan för 3 år sedan då Stefan byggde en helt ny verkstad, säger Stefan.

Det brinnande intresset för däck och fälg har gjort att Stefan besitter stor kunskap inom området. Kunskapen och viljan att dela med sig av denna är något som uppskattas mycket av hans kunder.

– Jag följer alltid däcktester och läser på om nya däck för att hålla mig ajour, berättar Stefan. Kunderna vet att jag håller mig uppdaterad och därför kan ge goda råd när de handlar hos mig. Hög kundservice och att man sätter heder i att vara duktig inom sin profession är viktigt för mig. Mina kunder värdesätter detta och det visar sig också i dom fina recensionerna jag får från kunderna, intygar Stefan.

Utbudet av däck är stort nuförtiden och utvecklingen inom branschen går snabbt. Att tillhöra ett nätverk kan då vara en trygghet och hjälp för att navigera rätt.

– Genom att tillhöra First Stops nätverk får jag tillgång det jag behöver, men upplägget med soft franchise som kedjan erbjuder gör att jag fortsatt kan vara oberoende och det passar mig perfekt. Den snabba utvecklingen gällande elbilar gör det också extra svårt att planera lager etc. Det finns så många olika storlekar på däck till elbilar att det känns tryggt att få hjälp med just den planeringen. Naturligtvis kan jag inte ha allt på lager, men man vill såklart ligga så rätt som möjligt och slippa hyllvärmare eller onödiga returer, avslutar Stefan.

About Däckavisen 1216 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!