Däckpartners barnbok kan motverka psykisk ohälsa

däckpartner däckkedja däckbranschen

Psykisk ohälsa bland unga är utbrett och många saknar någon att prata med. Därför vill Däckpartner tidigt stötta och uppmuntra föräldrar att umgås mer med sina barn och samtidigt informera om trafiksäkerhet för de framtida trafikanterna. Detta görs genom en ny barnboksserie framtagen till förmån för Bris. Intäkterna från böckerna går oavkortat till Bris viktiga arbete.

Psykisk ohälsa är idag det vanligaste ämnet när barn söker stöd hos Bris. En slutsats är att allt fler barn upplever att vuxna inte ser, lyssnar eller förmår stötta. Att i tidiga år börja med högläsning är ett välbeprövat sätt att knyta an och skapa trygghet mellan barn och förälder. Barn får inte bara ett rikare ordförråd och utvecklar sin fantasi, de får också umgås mer med sin förälder. På riktigt.

Däckpartner vill på ett lekfullt sätt informera om däck, trafiksäkerhet och samtidigt uppmuntra föräldrar att läsa mera för sina barn. Däckpartner vill även göra skillnad för barns välmående. En första barnbok är redan tryckt i 12 000 exemplar och distribuerad till verkstäderna, men ambitionen är att på sikt utveckla en hel bokserie. Istället för att sätta ett pris på böckerna vill Däckpartner att alla som får dem istället swishar en valfri summa till Bris. Alla intäkter går sen oavkortat till Bris verksamhet för att stärka den psykiska hälsan bland barn.

” Våra verkstäder känner stort engagemang för Bris arbete och för att skapa trafiksäkrare vägar. I denna satsning förenar vi båda. Ett barn som växer upp i en kärleksfull och trygg miljö mår bättre och dessa barnböcker är avsedda att ge både barnet och den som läser en fin stund tillsammans. Samtidigt vill vi också uppmärksamma allmänheten om det viktiga arbetet som Bris genomför för barn och unga. Vår förhoppning är att våra kunder vill göra skillnad tillsammans med oss”, säger Jon Persson, Marknadschef Däckpartner.

”Varje insamlad krona gör skillnad för Bris och vi är mycket glada att Däckpartner valt att stötta oss. Deras stöd bidrar till våra möjligheter att fortsätta ha öppet i stödverksamheten och utveckla vårt arbete mot psykisk ohälsa bland barn”, säger Magnus Jägerskog, Bris generalsekreterare.

Boken är skriven av Jon Persson och illustrationerna är gjorda av Helena Lindholm.

Vill du stötta Bris viktiga arbete med att ge stöd till barn varje dag, året runt och bidra till ett bättre samhälle för unga? Swisha ett bidrag till 9015041 och ange Barnbok. Hela summan går oavkortat till Bris.

Om Bris: Barnens Rätt I Samhället (Bris) är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell medlemsorganisation som särskilt ska bistå utsatta barn och ungdomar samt upprätta möjligheter för barn och ungdomar att föra en dialog med vuxna. FN:s konvention om barnets rättigheter utgör grunden för Bris arbete. Bris verksamhet finansieras via gåvor, medlemsavgifter och företagssponsring.

About Däckavisen 1171 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!