DÄCK365 – superföretag för andra året i rad

däck e-handel
För andra året i rad listas DÄCK365 som ett Superföretag av Veckans Affärer och Bisnode. Det är endast är en knapp promille av Sveriges företag som uppfyller kraven och kan titulera sig Superföretag 2019.

Ett antal högt ställda kriterier måste uppfyllas för att bli ett Superföretag. Det handlar om att öka både omsättning och vinst samtidigt som företaget måste visa på stabilitet och långsiktighet i affären. Urvalet baseras på företagens ekonomiska prestationer under de senaste fyra åren. De företag som på detta sätt erhåller högsta betyg under fyra år i rad är en exklusiv skara. Orsaken är förstås de tuffa kraven som modellen ställer. För att kvalificera sig handlar det inte ”bara” om hög och jämn tillväxt – här krävs långsiktig försäljningstillväxt i kombination med uthållig lönsamhet och en långsiktigt fungerande resurshushållning och finansieringsstrategi.

-Vi på DÄCK365 är mycket stolta över dessa utmärkelser som vi ser som ett kvitto på att vi gör rätt saker. För att uppfylla kriterierna för DI Gasell samt Veckans Affärers Superföretag, krävs utöver stark tillväxt även god ekonomi, stabilitet och långsiktighet i affären säger Steine Gretarsson, VD DÄCK365.

Även ett Gasellföretag för tredje året i rad

För tredje året i rad uppfyller DÄCK365 kriterierna för DI Gasell

För att utses till Gasell måste företaget uppfylla samtliga kriterier nedan. Men utöver dessa kriterier gör DI en helhetsbedömning av bolaget och väger in ytterligare parametrar som visar på sund verksamhet. I Gasellundersökningen utgår DI alltid från företagets fyra senaste årsredovisningar.

  • Ett Gasellföretag har:
  • Minst fördubblat sin omsättning, om man jämför det första och det senaste räkenskapsåret i undersökningsperioden.
  • Ökat sin omsättning varje år de senaste tre åren.
  • Ett positivt samlat rörelseresultat för de fyra senaste räkenskapsåren.
  • I allt väsentligt vuxit organiskt, inte genom förvärv eller fusioner.
  • Sunda finanser.
  • En omsättning som överstiger 10 miljoner kronor.
  • Minst tio anställda.
About Däckavisen 1165 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!