Däck på Automechanika Shanghai 2017

Däck
Bild: Automechanika

Första utställningen med egen Däckavdelning 
Den 13: e upplagan av Automechanika Shanghai 2017 öppnade sina dörrar den 29 november och avslutas lördagen den 2 december. Utställningsutrymmet i år har ökat med 9 procent till 340 000 kvadratmeter och för första gången kommer den att fylla hela 15 hallar på National Exhibition and Convention Center i Shanghai.  

I takt med hur snabbt den kinesiska och asiatiska bilmarknaden utvecklas har antalet utställare ökat till 6 051 från 40 länder och regioner, vilket i sig är en ökning med 5 procent förra året. Under utställningen kommer dessa utställare möta uppskattningsvis 130 000 handelsbesökare, vilket motsvarar en ökning med 8 procent från föregående upplaga.  

Ett antal nya varumärken ställs ut på mässan i år, till exempel Fangxing Tire, Fleetguard, Fuchs, Isuzu, Linglong och Tyreplus.

Utöver dessa har Automechanika Shanghai också den helt nya Däckavdelningen (REIFEN ZONE) där däck, hjul, fälg och relaterade produkter kommer att visas på ett särskilt område i West Hall. REIFEN är världens ledande mässa för däckindustrin, och partnerskapet med Automechanika är en återspegling av det starka förhållandet mellan däck och eftermarknadssektorn.

“Bilindustrins digitaliseringsutveckling” har successivt fått ett extremt stark fotfäste i den globala auto sektorn, som nu rullas ut på mässgolvet. Branschens gradvisa intresseförskjutning mot mer avancerade produktionsmetoder som till exempel energi, elbilar, autonom körning, avancerad bilsäkerhet och relaterad teknik, har gjort att Electronics & Systems (E & S) har en mycket bättre representation på mässan i år.

Besökare kan hitta showens Motorsports & High Performance Zone i Hall 6.2, som kommer att innehålla ett brett utbud av produkter, aktiviteter och demonstrationer för bilracing, högpresterande fordon och motorsport.

Ökad internationell representation  
Totalt 19 länder och regioner ställer ut på Automechanika Shanghai 2017,  en ökning med 14 procent av utländska utställare jämfört med förra året. Detta markerar den största internationella representationen på showen någonsin.  

About Däckavisen 1165 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!