Däck med året runt- egenskaper i 60-profil från Nokian

Foto: Nokian

Däck i 60-profil har blivit populära för lastbilar som vill ha låg karosshöjd och som drar trailrar med höga laster. Från slutet av 2019 kommer däcken Nokian Hakka Truck Drive och Nokian Hakka Truck Steer att finnas i nya 60-profilsstorlekar som gör det möjligt för fler lastbilstyper att utnyttja däckens välbalanserade året runt-egenskaper.

Produktfamiljen Nokian Hakka Truck är en serie lastbils- och bussdäck som är optimerade för medellånga och långa transporter på centraleuropeiska vägar året runt. Hela serien är 3PMSF-märkt och är väl lämpad för växlande väderförhållanden på alla typer av vägbanor.

-Nokian Hakka Truck-däcken ger en utmärkt balans mellan olika egenskaper. Du får bekväm körning och exakt styrrespons, bra grepp i alla väder och en jämn slitagebild som ger utmärkt livslängd, säger Teppo Siltanen, Product Manager på Nokian Tyres.

Beständigt grepp
Det öppna mönstret och de djupa och effektiva lamellerna hör till Nokian Hakka Trucks mest utmärkande egenskaper. De säkerställer att greppet består när däcket slits.

-Den långa livslängden ger en mer ekonomisk och hållbar användning. Däckets låga rullmotstånd innebär också lägre bränsleförbrukningen och tystare körning säger Teppo Siltanen.

Nya 60-seriestorlekar
Från slutet av 2019 kommer Nokian Hakka Truck-däcken att vara tillgängliga för styr- och drivdäck i 60-seriestorlekar med låg profil. Den nya Nokian Hakka Truck Steer-storleken för styrdäck är 315/60R22.5. De nya Nokian Hakka Truck Drivestorlekarna för drivdäck är 315/60R22.5 och 295/60R22.5.

Profilbild
About Joakim Held 715 Articles
DÄCKAVISEN är däck- och fälgbranschens första digitala tidning med nyheter om däck och fälg online. I vår tidning hittar du nyheter om däck, fälg, tillbehör, däckverkstäder och däckmaskiner både inom Sverige och internationellt. Vi vänder oss främst till däckverkstäder, däckgrossister, däckåterförsäljare, däcktillverkare, fälgtillverkare och generalagenter i däck- och fälgbranschen, Åkerier, Bilverkstäder, Bilåterförsäljare, Trafikverket, Transportstyrelsen, Polisen, Bilprovningsstationer m.fl. En oberoende däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!