Däckteam gör sitt bästa delårsresultat någonsin

Foto: Pixabay

Tillväxt, bättre lönsamhet, förbättrade avtal och ökade inköp samt ökad lojalitet präglade Däckteams första halvår 2021.

– Trots att pandemin fortfarande starkt präglar många branscher såväl i Sverige som globalt så kan vi glädjande konstatera att Däckteam Sverige AB står starkare än någonsin, säger styrelseordförande Markus Eriksson.

– Tack vare ett hårt och framgångsrikt jobb av våra över 150 medlemsägda verkstäder samt övriga samarbetspartners och leverantörer runt om i Sverige så gör vi vårt genom tiderna bästa delårsresultat med ett resultat före skatt på + 53 % jämfört med föregående år. Något som i sammanhanget också bör ställas i relation till att även år 2020 var ett framgångsrikt år för Däckteam, då vi även det året ökade jämfört med året innan säger, Mikael Johnsson vd Däckteam.

Det finns många faktorer bakom denna mycket positiva utveckling och nedan ger Däckteam några exempel som haft stor inverkan:

  • Inköpen ökat med 25,5 % (jämfört med föregående år). Främst drivet av medlemmarna genom generellt bra utveckling av medlemsverkstäderna i kombination med hög lojalitet i inköp gentemot Däckteams utvalda leverantörer.
  • Leverantörsbonusarna har ökat med 28 % (jämfört med föregående år). Främst drivet av en hög lojalitet i inköp (över 600 miljoner i lojala inköp 2020) samt förbättrade avtal och relationer med Däckteams utvalda leverantörer och partners.
  • Medlemsantalet har ökat då Däckteam under senaste året fått in 4 nya medlemmar i kedjan
  • God kostnadskontroll
About Joakim Held 974 Articles
DÄCKAVISEN är däck- och fälgbranschens första digitala tidning med nyheter om däck och fälg online. I vår tidning hittar du nyheter om däck, fälg, tillbehör, däckverkstäder och däckmaskiner både inom Sverige och internationellt. Vi vänder oss främst till däckverkstäder, däckgrossister, däckåterförsäljare, däcktillverkare, fälgtillverkare och generalagenter i däck- och fälgbranschen, Åkerier, Bilverkstäder, Bilåterförsäljare, Trafikverket, Transportstyrelsen, Polisen, Bilprovningsstationer m.fl. En oberoende däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!