Continentals WinterContact TS 870 P överst på pallen

däcktest vinterdäck testvinnare
Bild: Continental

WinterContact™ TS 870 P lanserades förra året och har redan rönt framgångar i tester över hela Europa. I årets test av europeiska friktionsdäck i svenska Auto Motor & Sport hamnar Continentals däck allra högst upp på pallen. WinterContact™ TS 870 P får beröm för sina välbalanserade egenskaper i både vinterförhållanden och på barmark, och är dessutom det enda däcket i testet som får en fullpoängare i delmomentet rullmotstånd.

De svenska vintrarna varierar enormt beroende på var i Sverige du bor. Snö, regn, is och plusgrader upp emot tvåsiffrigt – variationerna är både många och stora och däcken behöver möta alla dessa förhållande på ett säkert sätt. Om du ofta kör där det är snö och is på marken så rekommenderar vi våra nordiska vinterdäck men om du sällan utsätts för sådana förhållanden och främst kör på bara och våta vägar så passar WinterContact™ TS 870 P alldeles utmärkt. När däcket förra år lanserades var det med uppdaterade sajpningar och en förbättrad mönsterdesign som ger bättre grepp på snö och is – samtidigt som gummiblandningen CoolChili™ säkerställer maximal prestanda på vått underlag. Gummiblandningen bidrar även till ett lågt rullmotstånd som optimerar räckvidden.

– Det är fantastiskt roligt att WinterContact™ TS 870 P på så kort tid etablerat sig som en vinnare bland de europeiska friktionsdäcken. Testerna visar på att däcket presterar jämnt och bra i alla moment men det är extra kul att vårt däck är det enda som belönas med en fullpoängare i rullmotstånd vilket hjälper föraren att antingen sänka bränsleförbrukningen eller öka räckvidden på sin elbil, säger Per Linder, produktchef på Continental Däck Sverige.

Även WinterContact™ TS 870 P1:s lillebror, WinterContact™ TS 870, har rönt framgångar i tester över hela Europa det här året och blivit utsedda till testvinnare flera gånger. Bland annat i den tyska tidningen Auto Zeitung samt den tyska bilägarorganisationen ADAC, men även i den brittiska tidningen Auto Express. Testerna i de andra länderna stämmer väl överens med bilden från svenska Auto Motor & Sport då däcket premieras för sina välbalanserade egenskaper i både vinterförhållanden och på barmark. WinterContact™ TS 870 hyllas även i samtliga test för sitt låga rullmotstånd vilket innebär att du som förare kan spara bränsle eller få längre räckvidd för en elbil.

Så här lyder Auto Motor & Sports kommentar:

”Enkelt att kontrollera på snö med goda säkerhetsreserver trots vissa brister i kurvor. Jämnt när vägen är blöt. Korta bromssträckor, neutralt, precist och med utmärkt grepp på torra vägar.”

Testet i sin helhet finns att läsa här:TEST: Bästa vinterdäcken för den övre mellanklassen (245/45 R19) – auto motor & sport (mestmotor.se)

  1. WinterContact™ TS 870 finns i dimensioner mellan 14-17 tum medan WinterContact™ TS 870 P är utvecklat för större personbilar och SUV:ar och finns i dimensioner mellan 16-22 tum.
About Däckavisen 1169 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!