Continentals däck anpassade för elbilar

Bild: Continental

Continental introducerar EV-Compatible-märkning på alla personbilsdäck, vilket förenklar val av elbilsvänliga däck för konsumenter.

Continental stärker sin position inom elbilssegmentet genom att anpassa hela sitt sortiment av personbilsdäck för elbilar. Märkningen EV-Compatible (EVc) finns nu på samtliga däck från Continental, vilket underlättar för konsumenter att välja rätt däck för sina elbilar.

Continental har alltmer fokuserat på elbilar de senaste åren. I dag har nio av världens tio främsta elbilstillverkare, inklusive Tesla, Kia och Mercedes-Benz, Continentals däck originalmonterade på sina bilar. Märkningen EV-Compatible innebär att däcken är optimerade för elbilar och visas på samtliga däck som säljs på den europeiska marknaden.

– Vi vill göra säkra, bra däck för alla typer av fordon. Elbilar och hybridbilar är inte längre en trend på privatsidan – det är den nya standarden. Det innebär förstås också att vi vill anpassa vårt utbud efter det, säger Per Linder, produktchef på Continental Däck Sverige.

Utöver hög säkerhet har Continentals EV-Compatible-däck utvecklats med fokus på effektivitet och låg energiförbrukning. Det innebär bland annat att däcken har lågt rullmotstånd, lågt buller och lång livslängd. Dessa egenskaper gynnar alla bilförare, men är särskilt viktiga för elbilsägare.

Per Linder förklarar att rullmotståndet spelar en avgörande roll för räckvidden hos elbilar. En förbättring av rullmotståndet en klass enligt EU:s däckmärkning kan öka räckvidden med mellan tre och fyra procent.

Continental erbjuder både sommar- och vinterdäck med EV-Compatible-märkning för alla typer av elbilar, från små tvådörrarsbilar till större personbilar och SUV:ar. Beroende på bilmodell rekommenderas olika däckmodeller för att uppnå bästa prestanda.

– Rätt däck till rätt bil kommer alltid vara viktigt. För säkerheten, för ekonomin och för upplevelsen. Våra återförsäljare är mycket skickliga på att hjälpa kunderna att välja rätt däck, och när samtliga våra däck nu också blir märkta med EV-Compatible kommer den processen bli ännu enklare, avslutar Per Linder.

About Däckavisen 1286 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!