Continental vann patentmål gällande Aeolus lastbilsdäck

däck

I en dom december 2018 bekräftade Hamburgs domstol att vissa Aeolus-däck bryter mot ett av Continentals EU-designpatent. Continental hade lämnat in ett klagomål 2016 avseende Aeolus-lastbilsdäck (Aeolus ATR 33 och Neo Allroads T +) som annonserats och sålts i EU av däckgrossisten Heuver, eftersom deras mönsterl visade designelement som liknar dem som Continental utvecklat för sina framgångsrika HTR 2-däck och som hade skyddats enligt EU-lagstiftningen. Domslutet innehöll bland annat ett förbud mot försäljning av de utpekade Aeolus-däcken, ett skadeståndsanspråk och ett krav på återkallande av däck som redan sålts av Heuver. Efter domslutet nådde Heuver och Continental en out-of-court överenskommelse som även omfattar de krav som Continental listat i domslutet.

Constantin Batsch, som är ansvarig på Continental för ersättningsmarknaden för lastbilsdäck i Europa, Mellanöstern och Afrika, uttryckte sin tillfredsställelse över domen. “Vi investerar kontinuerligt i forskning och utveckling för att kunna erbjuda våra kunder innovativa och högpresterande produkter”, säger Batsch.

“Continental tar alltså otillåten användning av våra patent, varumärken eller andra immateriella rättigheter eller överträdelser av dessa extremt allvarligt, och kommer fortsättningsvis att tillämpa sina rättigheter med rättsliga medel i framtiden.”

About Däckavisen 1160 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!