Continental testvinnare i Vi Bilägares däcktest

continental däcktest vi bilägare

I Vi Bilägares senaste test av sommardäck i premiumklassen går Continental PremiumContact 6 vinnande ur striden. Därmed tar Continental hem en storslam i Vi Bilägares däcktester – med vinster i tidningens ambitiösa test av vinterdäck, såväl dubb- som friktionsdäck, i höstas och nu högst upp på pallen i testet av sommardäck.

Sommardäcket Continental PremiumContact 6 har ökat fokus på körkomfort och minskat vägljud, samt ännu längre livslängd. Det utmärks av längsgående mönsterspår med asymmetrisk design och makroblock på ytterskuldran, vilket ger stabila och sportiga köregenskaper.

Just sportigheten är också något som Vi Bilägare lyfter fram i sitt test, där de påpekar att PremiumContact 6 har ett större fokus på körglädje och spänstiga köregenskaper än föregångaren, med mer kontaktyta på däckets yttersida. Vi Bilägare konstaterar att: ”PC6 ger också bäst sidogrepp på både vått och torrt. Även bromsprestandan på vått, och framför allt torrt imponerar.”

De sju sommardäcken i testet tillhör premiumkategorin och kommer från etablerade tillverkare. Samtliga däck har en dimension på 205/55 R16. Vi Bilägare har hårdtestat däcken i tio kategorier, bland annat bromssträcka, kurvgrepp och körning på våt väg samt bromsning på torr väg. PremiumContact 6 tar hem flest delsegrar i testet, med fyra förstaplatser och Vi Bilägare ger däcket utmärkelsen testvinnare tack vare ”bromssträcka, trygga köregenskaper och låg bullernivå”.

”Den senaste generationen av Continental PremiumContact 6 ger den trygghet som vi strävar efter i alla våra produkter och det är väldigt glädjande att Vi Bilägare lyfter fram däcket som testvinnare. Vi har en väldig bredd i vårt kunnande och sortiment, något som bekräftas av vår Grand Slam hos Vi Bilägare”, säger Per Linder.

PremiumContact™ 6 finns tillgänglig i dimensioner från 16 (205/45 R 16) till 22 (325/40 R 22) tum.

About Däckavisen 1175 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!