Continental testvinnare i AutoMotorsports test

däck däcktest sommardäck

I AutoMotorsports senaste test av sommardäck tar Continental SportContact™ 6 hem förstaplatsen – och det med marginal. Av de åtta sommardäck som testas är SportContact™ 6 det enda att få fem av fem stjärnor, och däcket utnämns därmed till solklar segrare.

SportContact™ 6 är framtaget för att ge maximalt grepp och stabilitet, och består av den nyutvecklade gummiblandningen Black Chili™. Dessutom gör det nya materialet Aralon 350™ att däcket bibehåller optimalt grepp även vid extremt höga hastigheter. Den innovativa mönsterdesignen Force Vectoring™ ger precis styrrespons och maximal kontroll över däcket, för en trygg körupplevelse.

I AutorMotorsports test lyfter man bland annat att: ”Continental är enastående på den torra banan med glasklar feedback, briljant spårhållning, bra styrprecision och hela tiden med förutsägbara fordonsreaktioner.” AutoMotorsport uppmärksammar också bromssträckan och skriver att: ”Kortaste bromssträckan och säker på understyrning på våt vägbana.”

”Det är såklart att jättekul att våra sommardäck fortsätter att vinna tester i år. Efter att ha vunnit Vi Bilägares sommardäckstest med PremiumContact™ 6 så är det otroligt inspirerande att se att även vårt mer sportiga däck SportContact™ 6 tar hem en tämligen överlägsen seger i AutoMotorsports sommardäckstest. Det visar på en stark bredd i vårt sortiment, säger Karsten Wiebking till Däckavisen.”

SportContact™ 6 finns tillgänglig i dimensioner från 18 till 24 tum.

Läs mer om PremiumContact™ 6 på Continental.se

About Däckavisen 1171 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!