Continental säljer fabrik i Ryssland

Continentals huvudkontor, Hanover. Bild: Continental AG

Continental avyttrar sin fabrik i Kaluga, Ryssland, ett avgörande steg i företagets planerade tillbakadragande från den ryska marknaden.

Continental har sålt sin fabrik i Kaluga, Ryssland, till det ryska företaget S8 Capital. I och med detta steg har Continental avyttrat majoriteten av sin verksamhet i Ryssland som en del av sitt tillkännagivna kontrollerade tillbakadragande från den ryska marknaden – ett beslut som teknikföretaget fattade som svar på kriget mot Ukraina. Transaktionen har godkänts av de berörda myndigheterna.

Continental tillverkade personbilsdäck vid fabriken i Kaluga. Där tillverkades också luftkonditionerings- och servostyrningsledningar samt delar till luftfjädringssystem för den ryska marknaden. Försäljningen omfattar även ett distributörskap i Moskva som tillhörde koncernsektorn Däck. Parterna i avtalet har kommit överens om att inte avslöja köpeskillingen eller andra detaljer.

Continental och S8 har kommit överens om att de anställda ska övertas som en del av försäljningsavtalet. Ansvaret för de cirka 1 100 anställda var under hela förhandlingen en av Continentals viktigaste frågor.

Continental fortsätter att äga aktier i det gemensamma företaget med det ryska företaget Mettem för tillverkning av färdskrivare i Chistopol med cirka 10 anställda. Här är försäljningsprocessen i ett långt framskridet skede, men väntar fortfarande på ett myndighetsgodkännanden.

ContiTech-koncernen har också försäljningskontor i Moskva med cirka 30 anställda. Även här fortsätter Continental att sträva efter ett kontrollerat tillbakadragande.

About Däckavisen 1286 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!