Continental originalutrustar AMG C43

SportContact 7 har en adaptiv slitbanedesign som kan anpassa sig till våta eller torra vägbanor. Bild: Continental

Mercedes-AMG monterar 18″ SportContact 7 som originalutrustning för C43. Däcket är godkänt för hastigheter upp till 300 km/h och kommer med XL-märkningen för ökad lastkapacitet.

Mercedes-AMG fortsätter att montera premium Continental-däck som originalutrustning.  Det högpresterande 18″ SportContact 7 är designat för hastigheter upp till 300 km/h och kommer med XL-märkningen för ökad lastkapacitet och är fabriksgodkänt för C43. Däcken bär sidoväggsmärkningen MO1, som finns på alla däck som utvecklats speciellt för AMG. Continental utvecklade detta UUHP-däck (Ultra Ultra High Performance) speciellt för fordon med sportiga egenskaper samt för supersportbilar.

SportContact 7 har en adaptiv slitbanedesign som kan anpassa sig till våta eller torra vägbanor.
Bild: Continental

Tack vare sin speciella gummiblandning ska SportContact 7 erbjuda optimalt väggrepp. Jämfört med sin föregångare, SportContact 6, ökar körsträckan på racerbanan med 10 procent, bromssträckorna på våta minskas med 8 procent, torra bromssträckor minskas med 6 procent och livslängden förlängs med 17 procent. SportContact 7 har en adaptiv slitbanedesign som kan anpassas till våta eller torra vägytor. Detta ska säkerställa precisionshantering och maximal säkerhet – även vid höga hastigheter. Detta möjliggörs av den innovativa slitbanedesignen. När fordonet kör rakt fram, slutar däckets “fotavtryck” vid punkten med högsta vattendränering i slitbanan, vilket säkerställer ett enastående grepp under inbromsning, acceleration och kurvtagning på våta vägar. När fordonet svänger på torr asfalt, “fotavtrycket” förskjuts till den yttre axeln, som är utformad för att överföra extremt höga krafter för att säkerställa stabil hantering. Nya “låsningselement” i den yttre axeln förbättrar stabiliteten ytterligare eftersom de endast möjliggör begränsad rörelse av slitbanan och därmed säkerställer överlägsen åkstabilitet.

SportContact 7 finns tillgängligt i i dimensioner från 18″ till 23″.

För Mercedes-AMG C43 är SportContact 7 fabriksgodkänd på flera marknader:

SportContact 7 245/45 ZR 18 FR 100Y XL

About Däckavisen 1216 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!