Continental om eventuell försäljning av däckdivisionen

Continental däck
Bild: Continental däck

Uttalande från Continental gällande medierapporter om organisatoriska förändringar

Continental bekräftar medierapporter om att vi är i ett tidigt skede när det gäller att analysera hur vår organisation kan bli ännu mer flexibel som svar på den snabba förändringsmiljön inom bilindustrin. I denna process har vi tagit hjälp av externa rådgivare. Från och med idag är det helt öppet om och vilka förändringar som kan komma fram ur dessa utvärderingar. Idag finns inga färdiga planer som kan lämnas in för godkännande skriver Continental.

Den tyska däcktillverkaren och bilteknik företaget Continental AG har bekräftat en rapport från Bloomberg News om att förändringar i företagets struktur övervägs. Enligt Bloomberg är förändringarna som utvärderas “stora” och kan till och med inkludera en uppdelning av gruppen.

Uttalandet utfärdades som svar på en Bloombergartikel som täcker olika scenarier som namngivna källor nära situationen säger är under övervägande. Dessa inkluderar att skapa ett holdingbolag för Continentals divisioner och sedan sälja aktier i de mer lönsamma enheterna, till exempel däckdivisionen, eller kombinera vissa verksamheter med konkurrenter.

About Däckavisen 1159 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!