Continental officiell partner till Tour de France

Continental däck
Bild: Continental

Från och med början av det nya året är Continental en officiell partner för Tour de France. Sponsringsavtalet bekräftades officiellt av Christian Prudhomme, direktör Tour de France, och Nikolai Setzer, ledamot av direktionen för Continental AG med ansvar för Corporate Purchasing och chef för däckdivisionen.

“Att Continental blir officiell partner är nästa steg i vårt engagemang för utveckling och produktion av högteknologiska däck för racercyklar – däck som också används i Tour de France”, underströk Setzer vid ceremonin i Paris. “Genom detta drag demonstrerar vi vår stora kompetens inom däcktillverkning i en unik miljö med världsomspännande betydelse – en cykeltävling som inte bara kräver det ultimata i säkerhet utan också kräver bra värden för rullmotstånd och vikt.” I fjol,  var det hela Nio lag som cyklade på Continental däck i Tour de France, inklusive turneringsvinnare Christopher Froome.

Direktör för Tour de France Christian Prudhomme tillade: “Det är en ära att välkomna Continental till Tour de France – ett företag med internationell status, med över 145 års kompetens i toppen av däckbranschen. Det är en utmärkt symbol för cykling, att Continental vill vara associerad med världens största cykeltävling. Åtagandet från A.S.O. När det gäller säkerheten vid cykeltävlingar, kombinerat med Continentals forskning för att utveckla allt effektivare däck, bekräftar värdena och logiken bakom detta partnerskap. Däcket är den enda kontaktpunkten  mellan en cykel och vägen; Det är därför ett centralt element i utövandet av denna sport. ”

Från och med 2018 kommer Continental under en initial femårsperiod att bibehålla hög synlighet runt världens tuffaste cykeltävling. De största officiella organisationsfordonen på Tour de France kommer att vara utrustad med Continental däck.

About Däckavisen 1160 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!