Continental lanserar nytt lastardäck

Continental har lanserat CompactMaster AG, ett nytt däck för teleskoplastare och kompaktlastare. Foto: Continental

Continental lanserar ett nytt däck för teleskoplastare och kompaktlastare. CompactMaster AG-däcket är det första som designas med ett nytt Turtle Shield-slitbaneskikt och vridet stålbälte.

– Detta är ett förstärkt däck med ett hårt skal och en mer flexibel ståltrådskonstruktion som hjälper till att förhindra skärsår och andra skador, samtidigt som det ger större stabilitet för materialhanteringsarbete, förklarar Benjamin Hübner, Product Line Manager Product Line Manager Agricultural Tyres på Continental Commercial Speciality Däck.

– Detta däck representerar år av forskning och utveckling av vårt jordbruksforsknings- och utvecklingsteam i Lousado, Portugal. Den nya vridna stålbältekonstruktionen har ett unikt Turtle Shield-lager under gummit för att skydda däckskuldran mot skador. De bredare slitbanorna har utformats speciellt för att ge bättre grepp på en mängd olika ytor och förbättra däcks självrensande egenskaper, tillägger Hübner.

– Det nya däcket kan arbeta i hastigheter upp till 50 kilometer i timmen. Denna toleransnivå är en indikation på däckets styrka och flexibilitet. Det vridna stålbältet ger ett robust men ändå flexibelt däck som kan köra vid högre tryck på vägen för att förbättra bränsleeffektiviteten och lägre tryck på gården eller på fältet när man bär tunga laster, säger Hübner.

– Jämfört med ett standarddäckmönster för jordbruket ska CompactMaster AG-däckets nya släpdesign ge fem procent mer yta. Den här designen förbättrar ytterligare greppet och kommer också att bidra till att däcket slits jämnare, vilket kan förbättra de timmar och körsträckor som däcket kommer att leverera, säger Hübner.

Teleskoplastare och kompaktlastare måste också göra vridningar stillastående på hårda ytor vilket ökar sidotrycket som läggs genom däcket. CompactMaster AG-däckets vridna stålbältekonstruktion gör det styvare vilket ger större stabilitet.

– Det är vanligt med sidovändningar i de trånga utrymmen som dessa fordon kör i, så vi har konstruerat ett däck som är mer fjädrande och robust för att suga upp den belastning som fordonet sätter på det, avslutar Hübner.

Continental CompactMaster AG-däcket finns för 24-tums hjul i dimension 460 / 70R24 159B.

About Däckavisen 802 Articles
Nyheter inom däck- och fälgbranschen