Continental lanserar nya CrossContact H/T sommardäck

Bild: Continental

Nya Continental CrossContact H/T sommardäck, utvecklat för pålitlig körning på asfalt och grusvägar samt ökad körsträcka.

Continental har nyligen lanserat sitt nya CrossContact H/T sommardäck, speciellt utformade för att möta kraven från förare som kör både på asfalterade och oasfalterade vägar samt grusvägar. Det robusta och bekväma däcket är utrustat med en M+S-klassificering som intygar dess duglighet i terrängen, och passar både konventionella och elektriska fordon.

Det nya sommardäcket erbjuder 20 procent längre livslängd jämfört med den tidigare modellen, utan att tumma på säkerhetsfunktionerna. Dessutom har Continental arbetat på att minska däckbuller, vilket bidrar till en mer behaglig körupplevelse för passagerarna och en minskad miljöpåverkan.

För att möta en mängd olika kundbehov kommer Continental att producera 43 artiklar i sitt sortiment, med storlekar som passar fälgar mellan 15 och 21 tum. Dessutom är däcken godkända för hastigheter upp till 270 km/h. För att skydda hjulet mot skador från stenar och liknande föremål kommer varje däck att vara utrustat med en fälgribba.

Produktionen av CrossContact H/T kommer att starta under våren och gradvis utökas för att möta efterfrågan. Med denna nya sommardäcksmodell demonstrerar Continental sitt åtagande att förbättra körupplevelsen och prestandan för både väg- och terrängkörning, samtidigt som man beaktar miljöaspekterna.

 

 

 

About Däckavisen 1286 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!