Continental lanserar LD-Master L5

Continental entreprenaddäck
LD-Master L5 Traction är designad för lastare som arbetar på slitande underlag. Bild: Continental

Det nya radialdäcket LD-​Master L5 Traction är redo för krävande förhållanden och är även försett med däcksensorer från fabrik.

Den 24 till 30 oktober presenterar Continental entreprenaddäcket på Bauma 2022 i München, Tyskland, världens ledande mässa för entreprenadmaskiner, byggmaterialmaskiner, gruvmaskiner, entreprenadfordon och entreprenadutrustning, och utökar därmed ContiEarth-sortimentet till att omfatta nytt radialdäck, initialt i storlek 35/65 R33.

Dragkraft på hög nivå under krävande belastningskrav: LD-Master L5 Traction

Entreprenadmaskiner arbetar eller allmänt med tung nyttolast för en mängd olika tuffa förhållanden, som sten, grus och stenskärvor. LD-​Master L5 Traction är speciellt utformad för lastare som arbetar på skrovliga ytor och vid markarbete där hög produktivitet och säker fordonsdrift är av största vikt.

Den förstärkta stommen uppfyller de högsta kraven på lastkapacitet, även under omfattande produktionscykler. L5:s dragmönster skyddar stommen och ska säkerställa smidig och säker drift på byggarbetsplatsen. Den solida slitbaneblocksdesignen ger alltid säker dragkraft. Det extra djupa slitbanan och sidoväggsskyddet gör också däcket mer robust och säkerställer långvarig produktivitet.

Optimerad livslängd tack vare digital däckövervakning ContiConnect 2.0

För att minimera stilleståndstiden och säkerställa möjlighet till service även under svåra förhållanden, bör lufttrycket på specialdäcken som monteras på entreprenadmaskiner kontrolleras så exakt som möjligt. LD-Master L5 Traction är utrustade med en integrerad däcksensor från fabrik, vilket gör övervakning möjlig i realtid. Sensorn övervakar temperatur och däcktryck och säkerställer hela tiden det mest effektiva driftläget för en lång däcklivslängd.

Förutom LD-Master L5 Traction, presenterar Continental sin EM-Master E3/L3 som 65-serie för konstruktion/ytapplikationer och en smygförhandstitt på ett nytt massivt däck för kompaktlastare.

About Däckavisen 1171 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!