Continental klarade målen för 2018

däck

VD Dr Elmar Degenhart: “Vi levererar teknik som andra fortfarande testar. Vår teknik ger ökad säkerhet, effektivitet och komfort i fyra av fem fordon världen över. “

Continental har framgångsrikt slutfört 2018. Bolagets försäljning uppgick till 44,4 miljarder euro och den justerade rörelsemarginalen var 9,3 procent vilket innebar att de uppnådde sina anpassade årliga mål.

“Ledare levererar bra resultat, även under dåliga omständigheter. Under det senaste året har vi återigen visat vår utmärkta prestanda trots svaga marknader. Vi fortsätter att växa snabbare än våra relevanta branscher och marknader “, säger dr. Elmar Degenhart, VD för Continental, som presenterade det senaste räkenskapsåret i Hannover den 7:e mars. Vid presentationen av de preliminära affärssiffrorna för 2018 hänvisade Degenhart till Continentals extraordinära tekniska förmåga.

Continentals unika teknikportfölj bidrog återigen till att växa snabbare än sina marknader 2018. Continentals organiska försäljningstillväxt var 3 procent. “Vår tillväxt är ett bevis på det förtroende våra befintliga och många nya globala kunder har i vår innovationsförmåga. Dessutom var vår nettoinkomst på 2,9 miljarder euro nästan på rekordnivå. Det är ett starkt resultat med tanke på den nedslående utvecklingen på marknaden under det senaste året “, konstaterade Wolfgang Schäfer, Continental CFO.

Med cirka 1,9 miljarder euro överstegs föregående års fria kassaflöde, justerat för förvärv och finansiering av amerikanska pensionsförpliktelser, de modifierade förväntningarna.

På grundval av detta föreslår Continentals Executive Board en ökning med 0,25 euro i utdelningen till 4,75 euro per aktie för det gångna räkenskapsåret. Förslaget tar också hänsyn till företagets övergripande resultat i finanspolitiken 2018. Aktieägarutbetalningen på 32,8 procent ligger något över det övre slutet av den fastställda utdelningkorridoren på mellan 15 och 30 procent av nettoresultatet.

Utsikt 2019

2019 har fått en dämpad start, som förväntat, på grund av fortsatt osäkerhet på marknaden. Continental bekräftar sin preliminära vägledning från början av januari. Följaktligen förväntar sig det Hannover-baserade teknologibolaget fortfarande en försäljning på cirka 45 till 47 miljarder euro och en justerad rörelsemarginal på cirka 8 till 9 procent. “Vägledningen för 2019 bygger delvis på antagandet att den globala produktionsvolymen på personbilar och lätta nyttofordon kommer att vara stabila på 94 miljoner. Produktionen under första halvåret är sannolikt lägre än i fjol. I våra ögon innefattar riskfaktorer oklara konsekvenser av den ekonomiska utvecklingen i Kina och handelstvisterna mellan USA och Kina och mellan USA och Europa – och då finns det också den oklara situationen med Brexit, sade Schäfer.

About Däckavisen 1160 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!