Continental investerar 100 miljoner euro i Portugal

Däckbranschen däcktidning däckavisen

Continental investerar 100 miljoner euro i ny produktionsanläggning i Portugal

Däcktillverkaren Continental expanderar sin produktionsanläggning i Lousado, Portugal och tar därmed ytterligare ett steg på sin tillväxtresa. Den nya anläggningen kommer att användas för produktion av entreprenaddäck och hamndäck med en diameter större än 24 tum. Expansionen skapar över 100 nya jobb.

“Tack vare investeringarna och den extra kapacitet som skapas, närmar vi oss ytterligare målen i vår tillväxtstrategi. Både hamn- och entreprenadsegmenten är viktiga på marknaden för specialdäck. Den nya produktionslinan reflekterar tydligt vår satsning på dessa segment och på OTR-marknaden”, säger Christian Kötz, Chef för Däck-avdelningen inom Continental och medlem i bolagets ledningsgrupp.

Den nya produktionsanläggningen är utrustad med den allra senaste tekniken för automation inom däcktillverkning och levererar radialdäck i utvecklingens absoluta framkant. Dessutom håller fabriken högsta möjliga ergonomiska standard. När anläggningen är färdigbyggd och når full kapacitet kommer den att inrymma tre produktionslinor för entreprenaddäck, och tre produktionslinor för hamndäck.

Continental bygger samtidigt ut forsknings- och utvecklings-centret i Lousado. Liksom tidigare kommer centret att primärt fokusera på prestanda- och kvalitetstester av samtliga jordbruks-, hamn- och entreprenaddäck.

”Investeringen stärker vår närvaro i Lousado och utvecklar den högeffektiva anläggningen till ett heltäckande kompetenscenter för stora radialdäck och för OTR-däck”, säger Christian Kötz.

Anläggningen har över 2 000 anställda. Utöver jordbruksdäck, hamndäck och entreprenaddäck, tillverkas även personbilsdäck med en total kapacitet på cirka 18 miljoner däck per år. Som en del i företagets långsiktiga strategi, Vision 2025, har Continental investerat runt 150 miljoner euro i Lousade – för att öka produktionen av personbilsdäck, högprestanda-däck och däck för jordbruk och annan industri.

About Däckavisen 1175 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!