Continental förvärvar svenska Vulk & Montage Group

continental däck
Bild: Continental

Continental förstärker affärsområdet Conveying Solutions ytterligare och förvärvar Vulk & Montage Group i Sverige.

Continental har förvärvat Vulk & Montage och stärker därmed verksamheten gentemot industrikunder i regionen.

– Med Vulk & Montage Group kan vi erbjuda våra industrikunder i Mellansverige ett komplett service- och lösningspaket utöver den nuvarande produktportföljen. Förvärvet understryker Continentals mål om att öka serviceverksamheten direkt med våra kunder och anpassa vårt fokus efter det, säger Song Qi, ansvarig för den globala verksamheten för lösningar inom transportbandssystem på Continental.

Slutförandet av förvärvet är villkorat av antitrustmyndigheternas godkännande. Parterna har kommit överens om att inte offentliggöra köpeskillingen.

Vulk & Montage finns på fyra orter i Sverige: Karlstad (huvudkontor), Örebro, Mora och Stockholm. Företaget är en ledande tjänsteleverantör för transportbandsindustrin i Mellansverige och tillhandahåller även andra produkter så som industrislangar, slitgummi, kantgummi och ytterligare tjänster som beläggning, sandblästring och lackering.

Continentals Conveying Solutions är en av världens ledande specialister inom transportband och off-highway-lösningar, med kunder i branscher som gruvdrift, jordbruk, fordon och anläggningsteknik. Utöver en omfattande produktportfölj har Conveying Solutions som mål att på ett så miljövänligt sätt som möjligt ta fram och tillgodose effektiva transportörlösningar – från design till produktion och installation samt förebyggande underhåll och reparationer. Conveying Solutions har mer än 5 800 anställda på 54 platser i 16 länder.

About Däckavisen 1170 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!