Continental förvärvar Backes Transportbandservice AB

Bild: Continental

Continental förstärker affärsområdet Conveying Solutions ytterligare i och med förvärvet av Backes Transportbandservice AB i Sverige.

Continental har förvärvat Backes Transportbandservice. Med förvärvet utökar nu Continental sitt utbud ytterligare och stärker verksamheten gentemot industrikunder i regionen.

Med Backes Transportbandservice kan vi erbjuda våra industrikunder i sydöstra Sverige ett komplett service- och lösningspaket utöver den nuvarande produktportföljen. Förvärvet understryker Continentals mål om att öka serviceverksamheten direkt med våra kunder och anpassa vårt fokus efter det, säger Song Qi, ansvarig för den globala verksamheten för lösningar inom transportbandssystem på Continental.

Slutförandet av förvärvet är villkorat av att de behöriga konkurrensmyndigheternas godkännande. Parterna har kommit överens om att inte offentliggöra köpeskillingen.

Backes Transportbandservice är beläget i Växjö i sydöstra Sverige. Företaget är en ledande tjänsteleverantör för transportbandsindustrin i området och tillhandahåller även andra produkter som industrislangar, slitgummi, kantgummi och ytterligare tjänster.

Continentals Conveying Solutions är en av världens ledande specialister inom transportband och off-highway-lösningar, med kunder i branscher som gruvdrift, jordbruk, fordon och anläggningsteknik. Utöver en omfattande produktportfölj har Conveying Solutions som mål att på ett så miljövänligt sätt som möjligt ta fram och tillgodose effektiva transportörlösningar – från design till produktion och installation samt förebyggande underhåll och reparationer. Conveying Solutions har mer än 5 800 anställda på 54 platser i 16 länder.

About Däckavisen 1216 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!