Continental entreprenaddäck utökar portföljen med nya storlekar för lastare och dumpers

Continental Däck
Continental Radial Entreprenaddäck nu tillgängliga på marknaden

Continental entreprenaddäck introducerar två extra EM-Master E4 / L4 radialdäcksstorlekar på marknaden. “Detta kompletterar vårt sortiment av radialdäck för användning på hjullastare och dumpers, särskilt för byggnadsarbete och gruvdrift,” säger Christian Luther, Product Line Manager Entreprenaddäck på Continental Commercial Specialty Tires (CST). “Vi samarbetar intensivt med våra kunder för att ytterligare utöka vår portfölj för att möta deras behov och krav.”

EM-Master är en del av ContiEarth-portföljen, som utvecklats specifikt för byggsektorn. Däcket är idealiskt för ledd dumper (ADT), lastare och bulldozers och finns i två versioner: EM-Master E3 / L3 har ett normalt mönsterdjup och brett avstånd mellan blocken. Detta gör det till det bästa däcket på mjuk mark. I jämförelse med E3 / L3 är EM-Master E4 / L4 idealisk för hård och stenig mark tack vare en större blockstorlek med mindre avstånd mellan blocken och ett djupare mönsterdjup.

RDT-Master är också en del av ContiEarth-serien och är utvecklat för styva dumperbilar (RDT). Tack vare sin speciella mönsterdjups design, erbjuder däcket hög uthållighet mot stickskador och har självrengörande egenskaper.

DumperMaster rundar av radialdäckens produktportfölj. Däcket är uppbyggt med en stål radial däckstomme som garanterar hög lastkapacitet med låg värmeuppbyggnad. Detta gör den idealisk för transport av malm till transportbandet eller direkt från gruvor till ytan med dumper. Dessutom är däcket väl lämpat för användning i tunnelkonstruktioner.

About Däckavisen 1165 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!