Continental Däck startar podcast

continental däck podd

Vad betyder alla mystiska symboler på sidan av däcket, hur håller man 26 ton kvar på vägen i alla väder och vad är egentligen ett originalmonterat däck? Det är några av de ämnen som tas upp i ”På väg med Continental”, en podcast från Continental om däck för allt som rullar och hur världsledande innovationer kan rädda liv på vägarna.

I podcasten samtalar Björn Lind både med interna experter från Continental Däck Sverige och intressanta gäster, för att få grepp om däckens betydelse för säkerhet, prestanda och totalekonomi. I avsnitten kan man som lyssnare få praktiska råd och tips för vardagsbilisten och inblickar i hur det går till att utveckla ett helt nytt däck för anpassat för nordiska vintervägar. Bland gästerna finns Continental Sveriges ambassadör och racingföraren Mikaela Åhlin-Kottulinsky, som delar med sig av sina erfarenheter bakom ratten och om Extreme E, det nya mästerskapet för eldrivna fordon.

– Det har varit superroligt och spännande med att ha möjligheten att producera vår alldeles egna podcast. Vi ser podcasten som ett lättillgängligt och lärorikt komplement till vår vanliga marknadsföring riktad mot både våra kunder och slutkonsumenter, säger Frida Fransson, Communication & Trade Specialist på Continental Däck Sverige.

I början av januari smygstartade Continental Däck Sverige med att rulla ut de två första avsnitten av podcasten – På väg med Continental. Fram till idag har 190 stycken lyssnat på podcasten. Det första avsnittet är en presentation av podcasten och vad den kommer att handla om, i andra avsnittet tar vi upp den ständiga debatten om att välja mellan dubb- eller friktionsdäck och idag kommer det tredje avsnittet laddas upp som handlar om däcktester. I detta avsnitt finns representanter från Continental Däck Sverige och den inbjudna gästen Nils Svärd från Vi Bilägare. Podcasten finns tillgänglig på Acast, Spotify, App Store och Google Play. Under 2020 planeras det att släppas ett avsnitt i månaden.

About Däckavisen 1167 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!