Continental bygger nytt huvudkontor

continental däck

Continental har påbörjat byggandet av sitt nya huvudkontor i Hannover, Tyskland. Företaget säger att den nya campusen kommer att fokusera på öppna utrymmen för kreativitet och kunskapsdelning. Den första utvecklingsfasen för byggprojektet ska slutföras senast 2020 och ge utrymme för 1 250 anställda. Enligt planerna är en expansion till 1.600 arbetsplatser ett alternativ. Omlokalisering av anställda beräknas slutföras år 2021, i tid för bolagets 150-årsjubileum.

“Continental har haft en snabb och lönsam tillväxt under många år. Detta återspeglas i vår växande arbetsstyrka runt om i världen. Under de senaste åren har företagets huvudkontor blivit för liten för de nästan 900 anställda. Nu skapar vi det nödvändiga utrymmet i ett modernt huvudkontor som kommer att vara en hyllning till födelseort, Hannover, “kommenterade Continentals vd Dr. Elmar Degenhart i samband med ceremonin. Han tillade: “Vi bygger ett kreativt Continental campus. Det kommer att koppla ihop människor och främja personlig dialog mellan dem. Det kommer att finnas områden där de kan dra sig tillbaka för att koncentrera sig i lugn och ro. Samtidigt sätter vi upp öppna områden som uppmuntrar till kreativ delning av idéer och kunskaper. “

Den nya Continental campusen kommer att bestå av totalt åtta byggnader, som kommer att förbindas med fyra broar. “Vårt långvariga företags nya huvudkontor är ett tydligt synligt engagemang för sina rötter i Hannover. Vi är nöjda med det generösa stödet vårt projekt har fått från Niedersachsens huvudstad och vårt nyskapade partnerskap som kommer att sträcka sig långt in i framtiden “, förklarade Degenhart.

“I samband med företagets historia som sträcker sig tillbaka under nästan 150 år har Continental format staden Hannover. Nu, med det nya huvudkontoret, läggs en ny grund som stärker detta gemensamma band. Den nya strukturella accenten är en perfekt match för vår kosmopolitiska stad med sin arkitektur och stöder Hanover som en affärsplats “, säger borgmästare Schostok.

About Däckavisen 1159 Articles
Nordens ledande däcktidning med nyheter om däck och fälg för hela däckbranschen!